Александър Манолев след оставката си: Изнесоха много зле скалъпени обвинения

Изнесоха много зле скалъпени обвинения. По този начин Александър Манолев определи твърденията, че е злоупотребявал с европейски пари, които го накараха да подаде оставка като заместник-министър на икономиката . Публикации, в които пише, че Манолев е извършил престъпления, засягащи интересите на Европейския съюз, станаха причина Прокуратурата да започне да извършва проверка срещу него .

В съобщение във Фейсбук Манолев пише, че още преди няколко месеца е знаел, че готвят атака срещу него. Той също така твърди, че ако искат от него документи и факти за невинността му той ще ги предостави.

Ето пълния текст на съобщението на Александър Манолев във Фейсбук:

Александър Манолев, който днес подаде оставка като заместник-министър на икономиката, разкри причините, поради които е решил да напусне поста. В пост във Фейсбук Манолев обясни, че според него, действията му са закъсняли с една година. Тогава

Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш.

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи.

Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра.

Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

И нещо, което знам, че няма да стигне до съзнанието на тези, които трябва и все пак съм длъжен да го кажа. Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват.

Успех на колегите ми от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план.

Благодаря на министър-председателя за доверието.

И най-важното – благодаря на всички тези хора, които гласуваха лично за мен на предходните парламентарни избори. Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това.

П.С. За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика