Александър Маринов: Това управление беше хаотично, неподредено, лишено от аргументи

"Има системен проблем с управлението на държавата. Това управление беше хаотично, неподредено, на моменти лишено от аргументи. Това винаги води до лош резултат".

Това коментира пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател по публична администрация и председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев. По думите му работата на новото служебно правителство ще бъде затруднена, тъй като трудностите засягат цялото българско общество.

"Да уточним, че служебното правителство има правомощията на всяко едно редовно правителство. Ограничението е, че няма парламент, който да му гласува законовите актове", каза Маринов и подчерта, че президентът няма любимци нито сред партиите, нито сред политиците.

"На служебното правителство ще му бъде по-трудно, отколкото на предишните, назначени от Румен Радев заради много сложните външни и вътрешни проблеми. Служебното правителство не може да си избира кои въпроси да решава и да не пипа плащанията на пътищарите, цените на газа и инфлацията. Моето мнение е, че служебният кабинет и президентът нямат интерес да изопачават истината", каза политологът и подчерта, че забелязва страх и паника в твърденията на Корнелия Нинова, защото служебният министър на икономиката ще изясни някои факти за износа на оръжия:

"Ако се изнесат някои твърдения, то последиците може да не са само политически", допълни още съветникът. Той отказа да коментира името на новият служебен премиер, но подчерта, че спряганият за поста Гълъб Донев бил добър експерт и социален министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика