Службите в няколко града се мобилизират за учение, включващо авария в АЕЦ „Козлодуй“ Учението ще наблюдават представители на МАЕ, Беларус, Украйна, Русия и Япония

Поет блъсна с кола човек на пешеходна пътека Недялко Йорданов опитва да избегне правосъдието

Търсят още 9 съдебни заседатели в Търговище

Арестуваха предполагаемия посредник в убийството на журналистката Дафне Галиция

И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

Бургазлии с подаръци за деца и възрастни в неравностойно положение Кампанията „Подари от сърце“ на Община Бургас насърчава благотворителността

Синдикатите не са отказват от общия национален протест заради болничните

Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България

Изграждат бази за собствено ползване Автомобилната индустрия е активна

Противниците на Гешев във ВСС три пъти се отрекоха от тезата, че избор с един кандидат не е избор

Вижте кадри от ареста на разбитата група за фалшиви документи (СНИМКИ и ВИДЕО)

АПИ: От утре се въвежда зимното поддържане на пътищата Пътната агенция мобилизира 3000 снегопочистващи машини

Шофьорка се преобърна с колата си в канавка

Ердоган: Ще търсим алтернативи, ако САЩ упорстват с условията за Ф-35

Ивет Лалова влюбена в Сан Франциско

Алпинистът Атанас Скатов гостува на кмета на Сливен

20170816_164952Алпинистът Атанас Скатов гостува на кмета на Сливен Стефан Радев и председателя на общинския съвет Димитър Митев – съобщиха от общината. Повод за срещата бяха трите експедиции, които известният сливенец проведе през тази година. Той разказа за натрупаните впечатления от тях. На 16 май Скатов изкачи връх Лхотце /8516 м/, на 22 май – връх Еверест /8848 м/ и на 20 юни – връх Денали /6194 м/. Той информира, че връх Лхотце не е бил изкачван от българин 36 години и 4 години от друг алпинист в света. Станал е вторият българин, изкачил върха, и без да слиза до базов лагер, след пет дни е изкачил и Еверест.

Атанас Скатов е първият българин и първият веган в света, завършил успешно изкачване на 7-те континентални първенци. Покорил е 6 осемхилядника и 15 от върховете с над 5 000 м височина. Алпинистът вярва, че няма невъзможни неща и всеки, който си постави ясни цели, може да ги постигне.

„Най-голямото ми удовлетворение от това, което правя, е, че има хора, които започват да спортуват и се увличат по здравословния начин на живот. Радвам се, че допринасям за повдигане на техния дух“ – сподели той на срещата. Стефан Радев и Димитър Митев го поздравиха за постиженията и изразиха уважение към постоянството, с което той следва каузата си, давайки пример на младото поколение. Кметът подари на алпиниста знамето на Община Сливен, като му пожела да го развее на следващия висок връх, който предстои да покори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.