Американски лукс за 8 души

В дългия си вариант новият модел Lincoln Navigator достига 5,62 м и стъпва на колела с размер от 22 до 24 инча.

Lincoln Navigator има много място за пътници и 14 USB порта

Огромен дисплей с размер 48 инча

Марката Lincoln (луксозният бранд на Ford) не е много популярна, защото не присъства на пазара с търговско-сервизна мрежа. Малкото автомобили от тази марка на Стария континент са внесени от Щатите, където те се радват на добра репутация. През следващата пролет там ще бъде пуснат в продажба нов модел на флагмана Navigator, който ще бъде още по-сериозна конкуренция на големите SUV-ове на премиум марките.

Премиерата на новия Navigator се състоя по време на изложението в Пебъл Бийч, Калифорния. Автомобилът веднага се набива на очи с мощен и атлетичен, но същевременно елегантен дизайн. Предната част е по-представителна отпреди, като голямата радиаторна решетка се пресича от светлинна лента, която свързва двата LED фара. Каросерията е оборудвана с електронно контролирано комфортно шаси и стъпва върху внушителни колела с размер от 22 до 24 инча.

Луксозният салон може да е с 8 места, 28 тонколони и 14 USB порта.

Под предния капак традиционният атмосферен мотор V8 е заменен от по-модерен V6 двигател с турбокомпресор, който генерира мощност 440 к.с. и 695 Нм въртящ момент от работен обем 3,5 литра. Електрическо или хибридно задвижване за Navigator на този етап не се предвижда, тъй като американците предпочитат основно бензиновите двигатели.

Новият модел Navigator трябва да се открои от конкурентите с луксозното вътрешно оборудване. В салона има много място за 6 или 8 пътника в зависимост от конфигурацията на климатизираните кожени кресла с функция за масаж. Пред водача и пътника отпред има впечатляващ 48-инчов дисплей почти по цялата ширина на арматурното табло. За удобство на пътуващите са предвидени много отделения за чаши, бутилки и вещи, както и до 14 USB порта за зареждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили