Ангел Ангелов: Няма равнопоставеност, отборите недоволстват

Няма равнопоставеност и нормално е всички отбори да недоволстват, но нищо не можем да направим – разкри Ангел Ангелов, селекционер на женския ни национален отбор по бокс.

Миналата нощ тимът ни се завърна от Лондон, където след четвъртия ден бе спряна олимпийската квалификация за игрите Токио 2020. Причината е епидемията от коронавирус. Така комисия на МОК, която организира надпреварата, взе безпрецедентното решение състезанието да продължи след време там от където е спряло. А и мястото може да не е същото.

„Това е! Жребият е хвърлен, кой до където е стигнал – продължи най-успешният ни треньор, който призна, че не е имал подобен случай след 4 олимпиади зад гърба си. – Стойка Петрова направи две много силни срещи и в четвъртък трябваше да се бие за квота. Надявам се и след време да е в същата добра форма.”

Вероятно това е прецедент и за целия спорт, тъй като в тениса се случва да доиграват мачове, но след ден-два. Във футбола, също има примери, но след седмица.

„Тимът ни имаше почти 24-часово пътуване от Лондон до България – разкри още Ангелов. - Напуснахме хотела в 3 след полунощ, после имахме престой от 8 часа в Мюнхен, а за финал ни застигна и много мудна проверка на Летище „София”.

Същевременно Кубрат Пулев разкри на страницата си в инстаграм, че бил проверен от допинг ченгета на ВАДА.

Коментари

Задължително поле