Ангел Христов от Братя Галеви не е плащал с години такса смет

Единият от Братя Галеви – Ангел Христов – не е плащал с години такса смет. Той е в списъка на некоректните платци на общината в Сапарева баня. По неофициална информация задълженията са за около 14 хил. лева, информира БНР.

Преди да изчезнат, за да не влязат в затвора с присъди за по 5 години, Ангел Христов и другият "брат" Пламен Галев държаха разкошно имение в с. Ресилово. Там сега живеели жената на Ангел Христов и децата му. Докато съпругата и децата на Пламен Галев са в Лондон, казват местни хора.

Такса "смет" за огромния имот обаче не е плащана. Юристи казват, че имението се води на офшорни фирми на Сейшелските острови или в Кипър и Братя Галеви не притежават нищо в село Ресилово. Затова и такса смет трябва да се плаща от други лица.

В списъка фигурират и имената на приближени до Братя Галеви. Общината изпратила писма до физически и юридически лица, че чрез съдия-изпълнител ще търсят неизплатените суми. Собственик на хотел например дължи над 90 000 лв. данъци и не е плащал от 2007 г.

На съдия-изпълнител са дадени и физически лица, които дължат от 300 до 16 000 лв. на общината, уточниха от администрацията.

Коментари

Задължително поле