Антон Кутев: Държавата има нужда от смислена идеология, а не от противопоставяне

„Миналата седмица не ставаше дума за противопоставяне между едните и другите, а за това, че държавата има нужда от смислена идеология“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев от парламентарната трибуна. Според него лявото и дясното се разделят по пътя на човешките съдби, а те минават през милиони граждани, които живеят под линията на бедността.

„Говорихме за това, че вчера на КСНС трябваше да става дума за заплатите на военните, а не за военната техника и самолетите. Говорихме за това, че всяко едно решение в България има лява и дясна част. И че след 25 години преход, ние трябва да търсим левите решения, защото това е нещото, от което има нужда обществото“, допълни той. Кутев подчерта, че не е говорил за лагерите, както и за безочието на хората, които сменят по пет политически сили. „И не искам да вкарваме парламента в разговора за онова минало, не защото то не е важно. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Когато не помниш какво се е случило, няма да знаеш какво ще се случи напред“, каза още той.

„Моят баща беше заклет комунист и беше почтен човек. Аз се гордея с това. Той имаше много възможности и никога не се е възползвал от тях. Няма да приема някой сега да ми казва, че цялото ни поколение било крадци, убийци и да ни пращат в Сибир“, коментира зам.-председателят на парламентарната група.

„Опитах се да бъда доста толерантен миналата седмица, защото единственото, което правих, е да цитирам колега от ГЕРБ. При това, нито веднъж не си позволих да спомена името му“, посочи Кутев. По неговите думи всички са се разпознали в неговата декларация и са разбрали за кой точно става въпрос.

„Това не е мой проблем. Между другото, в тази книга се говори много подробно за връзките на Бойко Борисов и Цветелина Бориславова с Пашата, но тези неща не ги споменах. Нали разбирате, че при това положение, се опитах да бъда умерен и да изведа принципни политики“, каза още Кутев.

„Г-н Гърневски ни обвинява, че сме зли комунисти и сме правили ужасни неща – та ни прати чак в Сибир. Истината е, че аз и Корнелия Нинова никога в живота си не сме били членове на БКП. Обаче Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от групата на ГЕРБ, са били“, заяви народният представител и попита: „Защо се криете, вдигнете ръце, списък ли ще вадим?“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. През цялото време не разбрах КОЙ ТЕ Е ПРАЩАЛ в сибир!
  Явно единия от нас е глупак!
  Сега да видим КОЙ!?
  Ето го и „пращането“:
  ЦИТАТ : „С поведението Ви от дните след изборите до днес, вашата партия може да спечели избори или само в Северна Корея или в Сибир. Не знам дали това ще е добре за народите в онези ширини, но поне в България най-после ще настане мир!“
  НИКОЙ не те е „пращал“ в сибер, бе Кутев!
  Просто ти се смеят в очите, че СТЕ толкова глупави, че и в сибир НЕ ВИ ИСКАТ!
  Явно глупака НЕ СЪМ АЗ!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.