Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

ГЕРБ: За да има мир – БСП в Сибир

Парламентарната група на ГЕРБ отговори с декларация, прочетена от Спас Гърневски, на декларацията на БСП от петък, в която Антон Кутев цитира извадки от книгата на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров „Шайка – Бойко, Цецо, Росен и другите“.

„По време на парламентарния контрол миналия петък, от трибуната на Народното събрание, народният представител Антон Кутев прочете безпрецедентна по своето безочие декларация от името на БСП“, напомниха от ГЕРБ и добавиха, че „безспорните й качества са кръвта и насилието“.

„С поведението Ви от дните след изборите до днес, вашата партия може да спечели избори или само в Северна Корея или в Сибир. Не знам дали това ще е добре за народите в онези ширини, но поне в България най-после ще настане мир!“, завърши декларацията на ГЕРБ.

 

Пълният текст на декларацията на ГЕРБ:

Уважаеми г-н Председател,
Уважаеми колеги,

По време на парламентарния контрол миналия петък, от трибуната на Народното събрание, народният представител Антон Кутев прочете безпрецедентна по своето безочие Декларация от името на Българската социалистическа партия. От преливащият със злоба и откровен цинизъм текст на цяла България стана ясно, че нереформираната столетница още не се е отърсила от кошмара на изборната загуба. Още не е преглътнала поредната политическа плесница, с която избирателите отново я приземиха. Както до последната минута в изборите, така и още от първата след тях, червената парламентарна група продължава да сее напрежение, конфронтация и разделение в Обществото.
Да, г-н Кутев, след 45 години комунистическа диктатура и 27 години лицемерен преход, българският народ и особено младите поколения са наясно че основните белези, основните характеристики, с които партията Ви се отличава през всичките години на своето съществуване са арогантността, наглостта, демагогията, двуличието, грабителството, а най – безспорните й качества са кръвта и насилието. Бих могъл да ви приведа безброй примери като факти и доказателства за твърдението ми. В декларацията си от петък се подразнихте от твърдението, че комунистическата партия е избивала невинни българи така, както са го правили и турците. Напълно съм съгласен с Вас. Българските комунисти избиха цвета, елита на нацията ни, така както наистина никой друг не може да го направи, така както могат да го направят само истинските комунисти – да убиват българи без съд и справедливи присъди. След окупацията през 1944г. комунистическата държава изгражда многократно повече концентрационни лагери за мъчения и убийства на достойни българи от самата нацистка Германия и нейния съюзник в началото на Втората световна война -болшевишкия Съветски съюз взети заедно…
Уважаеми колеги от всички партии, призовавам Ви да спрем ровенето в незарасналите рани на историята. Сега са други времена и други хоризонтите. България е свободна, независима и демократична държава. Властта се получава не служебно според член първи от Конституцията, а след Вота на народа, регистриран с броя на бюлетините в урните. Крайно време е да осъзнаем, че политическите битки за идеи и философия на управлението би трябвало да приключат с обявяване на победителя в изборите. След структуриране на новия Парламент и формиране на новото правителство, на дневен ред трябва да излязат отговорното държавническо поведение в делата на българските политици. Страната ни е изправена пред сериозни изпитания, които биха били преодолени с обединените усилия и воля на цялата политическа система – от централната до местната власт. Тук въобще не става въпрос за широка коалиция или колаборации между идеологически несъвместими партии, макар че в най-развитите демокрации, особено пред национални изпитания го правят. Преди години един източно-европейски президент в подобна ситуация бе възкликнал: „Аз не мисля за следващите избори, а за съдбата на следващите поколения“. Днес тази страна е значително по-добре интегрирана в лоното на проспериращите европейски икономики от нашата.
Г-жо Нинова, онези от партиите, които в изборната кампания заложиха на злост, реваншизъм и популизъм, съвсем закономерно загубиха. Загубиха, защото народът ни е достатъчно зрял, за да прецени кой е гарант за европейското бъдеще на България, кой е наясно с ежедневните проблеми на хората и кой предлага реални стъпки за тяхното решение. Между впрочем, всички партии назоваваха общоизвестните проблеми на страната и във вътрешен и във външен аспект, но доверието за трети път в последните осем години да води страната в дните на изпитания отново получи министър-председателя Бойко Борисов и водената от него политическа партия ГЕРБ. Знаете ли защо г-жо Нинова? Защото, освен безспорните си лидерски качества, в тези осем години той се утвърди и като истински държавник. Защото, докато яздехте черния жребец на мегдана и се вживявахте в ролята на Жана Д,арк с победно копие в ръка, докато плашехте народа ни че ще му бъдете следващият премиер, Бойко Борисов заяви: „Радвам се че най- после и социалистите разбраха, че България има наследени от доста десетилетия тежки проблеми, за които ние не носим никаква вина“.
И наистина, проблемите на страната ни в икономиката, в социалната сфера, в демографията, здравеопазването, образованието, културата и останалите сектори на обществения живот са плод на десетилетия вървене в обратната на нормалното човешко развитие посока. В съвременния свят, когато желязната завеса бе свалена, това безспорно стана ясно за всички. Длъжен съм да ви припомня другарки и другари, че от окупацията на България през 1944 до днес – 2017 ни делят 73 години. В цели 63 от тях, с явни или коалиционни правителства е управлявала Вашата комунистическа партия с три поколения дейци: Първото – безродници и убийци, които със сопи и куршуми налагат дивашкия комунизъм – днес заклеймен и обявен за престъпен; Второто – синовете им, партийната номенклатура която разграби държавата, а след ноември – 1989 г. се превъплати в ролята на строител на съвременния капитализъм с отвратителния олигархичен вариант по руски образец; Третото поколение – достойните внучета, днес от лявата страна в парламентарната зала демагогски ни проповядат социална справедливост, морал и нравственост. Е, как няма да сме най-бедната и изостанала страна в Европейския съюз?
Въпреки всичко Бойко Борисов заяви, че когато ГЕРБ спечели изборите, ще предложи на всички политици да решават заедно проблемите на България и то бързо, в името на конкретния човек, защото хората нямат никаква вина за да продължават тегобите им.
Ето заради това спасително национално обединение около програма с приоритети за възраждане на Родината, той бе преизбран отново !
Българският Министър – Председател удържа на думата си и призова всички отговорни партии да загърбят партизанщината и да заработят най-накрая за народа си. Предложи високи постове на Опозицията. Предложи най-високият пост в Държавата – Председател на Народното събрание на лидера на БСП Корнелия Нинова. С този държавнически акт той не целеше да прелъсти левицата, а ние българите да демонстрираме ярко политическо единство и воля за продължаване на Европейския път на развитие на страната ни пред Европа и Светът. В навечерието на българското председателство на Европейския съюз това е особено важно . Целта бе в следващите години България да постигне значителен социално- икономически растеж и задълбочаваща се интеграция в структурите на европейското семейство.
БСП обаче отхвърли протегнатата ръка. Явно родните комунисти продължават да възприемат България единствено като еднолична тяхна територия в едно с българския народ, която не желаят да поделят с никого, пък било то и за нейното добро.
Е, г-н Кутев, не се наемам да коментирам заклинанията ви от миналата седмица, че няма да допуснете ГЕРБ да управлява цели 30 години. Сигурен съм обаче, че с поведението Ви от дните след изборите до днес, вашата партия може да спечели избори или само в Северна Корея или в Сибир. Не знам дали това ще е добре за народите в онези ширини, но поне в България най-после ще настане мир!

 

Декларацията на БСП от петък:

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

Уважаеми колеги от ГЕРБ,

“Най-краткото определение на думата “шайка” е “група хора, обединени от престъпни цели”.

“Според мен ГЕРБ са точно шайка – неподправена, с българо-руски традиции, лишена от усет за минимално самовъзпиране в злодействата си…”.

“Какъв Премиер на демократична страна може да бъде човек, който е бил сред главатарите на групировките през 90-те години?”

Уважаеми колеги от ГЕРБ,

Надявам се разбирате, че тези думи не са мои. Те са написани през 2013 година от ваш колега, сега депутат от ГЕРБ, който миналата седмица ни заклейми, че сме били клали българите, както турчин не ги е клал. Човекът е написал и издал цяла книга, посветена на вас – управляващия в страната елит. Там между другото, сте наречени “Истински политически рецидивисти, никога не осъзнали вредите, които причиниха на нацията”. Особено е интересен цитатът, в който той ни казва, че днес можем да кажем, че най-големите провали на ГЕРБ и Борисов, в частност, се случиха точно тук, в избора на хората. Калинките наводниха всички нива на публичното управление, а случаи като- Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Румяна Желева, Калина Илиева и още стотици- ще останат в аналите на българската политическа наука като сублимат на един от най-големите провали на българската нация . Защо, при това положение, човекът се е съгласил да бъде депутат от ГЕРБ, за мен остава неясно. Но важният въпрос е- защо вие се съгласихте да го сложите в листите си и да го направите депутат.

В тази книга има и две страници, посветени на мен, в които съм цитиран доста точно. Това, в рамките на този труд, ме поставя редом с Барух Спиноза, Махатма Ганди и дори Бойко Борисов. Последният, между другото, е цитиран в доста по-негативна конотация от мен.

Но аз ви обръщам внимание на този съмнителен, в интелектуално-естетическо отношение, опит за творчество, не защото ви предлагам да го прочетете, а защото искам да ви обърна внимание на компромисите, които сте склонни да направите в името на властта. За съжаление, историята на прехода е история на непростими компромиси, които обезсмислиха политическата класа в очите на гражданите и в които участваха всички, почти без изключение. Именно затова, днес никой вече няма право да упражнява власт заради самата власт.

Всяка власт е форма на компромис. Главният въпрос на властта е до какво ниво на компромис си готов да стигнеш. Кое е твоето ниво на гнусливост, под което не си склонен да паднеш. Червената линия, която те отличава от политическия продажник и която показва, че властта не се упражнява на всяка цена, а само в полза на обществото.

На какво ниво на компромис трябва да си, за да направиш 25-годишен човек зам. министър на външните работи. Румяна Желева не ни ли стига, за да разберем, че външната политика е сложно нещо? Особено сега.

Що за цинизъм е необходим, за да направиш Валери Симеонов председател на Съвета за сътрудничество по етническите въпроси? Това е компромис, който дори не е гнусен. Правите компромис, който е опасен за държавата, в много сложна обстановка. Точно когато се нуждаем от умерена и рационална политика по отношение на Турция, с това назначение, вие стремглаво се отстранявате от всякаква етническа толерантност. Не знам за вас, господа от ГЕРБ, но ние не бихме подкрепили такъв комромис.

За реализирането на изискванията на Конвенцията на ООН за хората с увреждания са необходими няколко милиарда лева, но в тригодишната бюджетна прогноза от 18 до 20-та година, публикувана само преди дни, няма предвидено дори минимално увеличение на средствата за тези хора. Какъв трябва да ти е прагът на гнусливост, за да не различиш, че държавната грижа за хората с увреждания е част от самоопределението ни като човеци!

Дойдохте с обещания за 300 лева минимална пенсия, а компромисите ви докараха до увеличение с 20 лева! Но за сметка на това- токът, водата, газта и респективно- цените на всички стоки, ще се увеличат. Т.е. номинално пенсионерите ще получават по-малко, защото ще могат да си купят по-малко с пенсиите си. А това, при пенсия от 200 лева, си е геноцид.

Обещавате стабилност, а задълженията на държавата за периода на последното ви управление нараснаха с повече от 10 млрд. лева. Сега, с новата бюджетна процедура, ще стане дума за още 6 млрд. Коя държава е стабилна, когато задълженията й нарастват? Дългът към международните финансови институции прави България зависима, а не стабилна! Както прави зависими и нашите деца, които или ще плащат дълговете на това управление, или ще изпълняват безропотно условията на МВФ. А тези условия обикновено са приватизация, замразяване на доходите и други “политики на стабилност”. Това вече не е коалиционен компромис, а цивилизационен избор. С него вие избирате несвободата, за сметка на комфорта във властта. А това, колеги от ГЕРБ, е под нашия праг на гнусливост и ние от БСП ще бъдем последователно против.

Уважаеми колеги народни представители,

България, както и светът, днес са изправени пред ключови проблеми. Бежанската вълна ни залива и става все по-ясно, че общо европейско решение на проблема не може да се очаква. Самата Европа е разкъсвана от старите си противоречия. Вече е очевидно, че неолибералният модел на развитие изчерпва своите възможности. Очевидно е, че за последните три десетилетия България проведе най-десния икономически преход, като остави около милион и половина наши сънародници под границата на бедността. От другата страна- стоят няколко стотин богати хора, за голяма част от които няма разумно обяснение на богатството им. Или ако има обяснение, то то граничи с Наказателния кодекс. За нас, в БСП, е очевидно, че това не може да продължи така. Ние разбираме нашите политически различия и не очакваме от вас да станете защитници на бедните и онеправданите. Но сме твърдо убедени, че с така наречените “коалиционни компромиси” няма да решите нито един от проблемите на страната и само ще задълбочите язвите на прехода. Милион и половина български граждани, живеещи около и под прага на бедността имат нужда от спешни решения. Такива, като при природно бедствие, защото те не знаят дали и как ще доживеят следващата бюджетна година. Компромисите, които правителството прави сега и ниският ви праг на гнусливост ще бъдат фатални за част от тези хора. Част от хората в тази държава, на които не помогнем сега, догодина ще бъдат само числа в тъжна статистика.

През предишния мандат на парламента, партия ГЕРБ имаше цялата политическа власт в страната. Вие имахте парламентарно мнозинство, при това доста стабилно. Вие излъчихте правителство. Президентът на републиката, в миналия мандат, реално беше назначен от вас. Ваша е и огромната част от местната власт. Никога повече в България няма да има толкова много съсредоточена власт в едни ръце. И вие не успяхте да промените нищо! Нито един от ключовите проблеми на прехода не беше решен- нито бедността, нито престъпността, нито кризата в образованието, нито демографския срив, нито стагнираната икономика, нито обездвижващата цели региони безработица, нито бежанската криза, нито провалената отбранителна способност на армията, нито издънената здравна реформа, нито незапочналата съдебна реформа. Нищо!

И всичко това се случи, защото колеги от ГЕРБ, бяхте затънали в непреодолими компромиси в управлението. Сякаш нищо не сте научили. Днес сме изправени пред същите компромиси! И за съжаление никой не очаква по-добър резултат. Бъдете по-гнусливи със собствените си компромиси и спазвайте стария принцип на Селинджър “По-горе билото, майстори!”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (29)

 1. Гърневски мафиота нищо не е построил, а искаше да взривява паметници.

 2. и едните и другите са прави за другите…
  а инак „българският народ и особено младите поколения са наясно“ е върха на демагогията на уродливите евроатлантици.

  1. Честит първи Юни. Бъди все така грамотно, дете. Желая ти да ти порастнат топки, да можеш да казваш нещата с истинските им имена. Да се научиш да пишеш на български език и да ти разнообразят репертоара, че 4 години едно и също нещо да пишеш със сигурност се отразява на иначе лабилната ти психика.

 3. Крайно време е някои да прочетат историята, а на някои да им се припомни историята. Народния съд е създаден с решение на правителство, в което комунистите са малцинство! Пръв този законопроект го е подписал министър, на който СДС кръсти една от най-дългите улици в София (може би за награда). Говорите за зверства на комунистите и искате извинение от тях, но свенливо мълчите за зверствата на всички останали правителства преди тях. Нека си припомниме 23-та и 36-та година на миналия век, когато наистина без съд (а в някои случаи и въпреки съда) наистина избихте цвета на нацията. Да си спомним за Гео Милев и Йосиф Хербст. Защо мълчите за избитите невинни деца?! Защо не си спомняте за наградите, които раздавахте за отрязана партизанска глава?! Вярно, спасихте евреите в България, но им сложихте по една жълта звезда и ги изселихте в Сливен. Някои от тях още са живи. На тях ще се извините ли? А на близките на избитите евреите от Югославия ще се извините ли? Няма да коментирам смешници, като Гъневски. Само ще отбележа, че тяхната съдба е нерадостна. Предателите ги убиват, но не ги убиват предадените, а другите, в чиято полза са се предали! Не случайно ГЕРБ са ги извели в първите редици. Целта е да им свършат мръсната работа. После ще ги изхвърлят на боклука (ппрепратка – Методи Андреев)!

  1. Убити през 1923 г. ОТ ВСИЧКИ страни на барикадата – 2080 човека.
   Убити през 1941 -9 септември 1944 – 1416 човека
   Общо 3496 човека

   Убити след 9 септември 1944 г. до 1 ноември 1944 г. – 36 874 човека.
   Безследно изчезнали след 9 септември 1944 г. до 1 ноември 1944 г – 84 612 човека
   Убити на фронта под командването на КОМУНИСТИЧЕСКИ комисари – 33 470 човека.
   Съдени и избити от „народния съд“ (неконституционна комунистическа институция) 26 313 човека.
   Съдени и избити от 1945 до 1990 г. – 94 516 човека.
   Да продължавам ли за избитите и избасилените от „червената армия“ ?!
   Да продължавам ли за лагерите ?!
   Да продължавам ли за „кулаците“ ?!

   Слава Богу, че си отивате лека – полека! Ние не ви мразим – ние ви ПРЕЗИРАМЕ!
   Никога НЕ СМЕ ВИ ПРОСТИЛИ!
   Никога НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ!
   Но и НИКОГА НЯМА ДА ВИ ИЗБИВАМЕ!
   Бог ви наказва и ще накзва вашите поколения! До 10 коляно!
   А ние ще избираме управници, които да ПОМАГАТ БОГУ в това свято дело!

   1. съдейки по качествата на наследниците – малко боклуци са избили комунистите….

  2. Народният съд е създаден по нареждане на Международната комисия на страните – победителки от Антихитлеристката коалиция- СССР, САЩ, Франция, Англия, която комисия НАРЕЖДА в България да бъдат съдени тези, които са провеждали политика на съюз с хитлеристка Германия. В Италия и Франция има десетки хиляди убити колаборационисти на немците без съд и присъда. След края на войната възмущението на света от нацистка Германия е било огромно. До днес днешен например в Англия, немците са обект на масова омраза и подигравки заради нацизма.

   1. На знаещия да вметна, че не е важно кой се е подписал под създаването на народния съд, а колко смъртни присъди е издал самият „народен“ съд. Важно също е, кои са били съдиите. Още по-важно е, че дори в Германия на смърт да осъдени 28 човека, а в България – над 4 500. Но най-важното е, че още от 09.09.44 започва избиването на интелигенцията. като повече от 2/3-ти влизат в графата „Безследно изчезнал“, а останалите посмъртно са осъдени на смърт – нещо което може да съществува само в най-дивия азиатски тоталитаризъм.
    А на обаче да напомня за „любовта“ на поляци, чехи, белоруси и т.н. към руснаците. За Катинското клане не си ли чувал, бре?

 4. да се говори днес за геноцид при 200 левови пенсии е див комунистически пиар.
  Трагично е, че са толкова малки пенсиите.
  но НИКОГА не трябва да се забравя, че са такива защото тръгнаха от
  ПЕНСИЯ 5 ДОЛАРА
  след комунистическия геноцид над пенсионерите
  през 1997 г.
  за 20 години нарастнаха 20 пъти.
  При това БЕЗ КОМУНЕТАТА ДА СИ МРЪДНАТ И МАЛКИЯ ПРЪСТ за пенсионерите.

  Нека кажат колко беше минималната заплата през февруари 1997 г. и колко беше минималната пенсия!
  Затова скоро власт няма да видят!
  П О М Н И М !

  1. Нищо не помниш! Изкуствената инфлация през 1997г. – повече от месец след оставката на Виденов, беше създадена от безредиците (а в същност държавен преврат), организирани от СДС и от намесата на Сорос с десетки милиони във валутната търговия, за да си отмъсти на Виденов, който му спря субсидия от 40 млн. (за Сорос), която му плащаха от държавния бюджет, за да развивал „благотворителна“ дейност!! С чужда пита помен прави! Пенсиите и заплатите на държавните служители бяха увеличени ДВОЙНО от Станишев, заради което Борисов го плюеше всеки ден, защото според него, с тези увеличени от Станишев пенсии, пенсионерите „изяждали фискалния резерв“?! На всеки 6 месеца Станишев вдигаше пенсиите с 10 % – по 20 % увеличение всяка година през мандата му 2005 г. – 2009 г. и минимум 80 % увеличение за 4 години, а на повечето пенсионери и с по-голям процент. Станишев увеличи и парите на осигурените майки, на майките – студентки и раждаемостта в неговия мандат е най-високата за целия преход. После Борисов замрази всички доходи и плащания и раждаемостта драстично спадна, а емиграцията се увеличи десетки пъти.

   1. без коментар – САМО ЦИФРИ

    Минимална работна заплата за страната по години в лева

    Година Срок Месечна Часова Нормативно основание
    2017 01.01.2017 – 460.00 2.78 ПМС № 22/26.01.2017 г.
    2016 01.01.2016 – 31.12.2016 420.00 2.50 ПМС № 375/28.12.2015 г.
    2015 01.07.2015 – 31.12.2015 380.00 2.21 ПМС № 139/04.06.2015 г.
    01.01.2015 – 30.06.2015 360.00 2.20 ПМС № 419/17.12.2014 г.
    2014 01.01.2014 – 31.12.2014 340.00 2.03 ПМС № 249/31.10.2013 г.
    2013 01.01.2013 – 31.12.2013 310.00 1.85 ПМС № 250/11.10.2012 г.
    2012 01.05.2012 – 31.12.2012 290.00 1.73 ПМС № 300/10.11.2011 г.
    01.01.2012 – 30.04.2012 270.00 1.61 ПМС № 180/30.06.2011 г.
    2011 01.09.2011 – 31.12.2011 270.00 1.61 ПМС № 180/30.06.2011 г.
    01.01.2011 – 31.08.2011 240.00 1.42 ПМС № 326/30.12.2009 г.
    2010 01.01.2010 – 31.12.2010 240.00 1.42 ПМС № 326/30.12.2009 г.
    2009 01.01.2009 – 31.12.2009 240.00 1.42 ПМС № 1/10.01.2009 г.
    2008 01.01.2008 – 31.12.2008 220.00 1.30 ПМС № 1/11.01.2008 г.
    2007 01.01.2007 – 31.12.2007 180.00 1.07 ПМС № 324/06.12.2006 г.
    2006 01.01.2006 – 31.12.2006 160.00 0.95 ПМС № 8/20.01.2006 г.
    2005 01.01.2005 – 31.12.2005 150.00 0.89 ПМС № 12/21.01.2005 г.
    2004 01.01.2004 – 31.12.2004 120.00 0.71 ПМС № 7/16.01.2004 г.
    2003 01.01.2003 – 31.12.2003 110.00 0.65 ПМС № 1/03.01.2003 г.
    2002 01.01.2002 – 31.12.2002 100.00 0.59 ПМС № 209/21.09.2001 г.
    2001 01.10.2001 – 31.12.2001 100.00 0.59 ПМС № 209/21.09.2001 г.
    01.04.2001 – 31.09.2001 85.00 0.50 ПМС № 64/16.03.2001 г.
    01.01.2001 – 31.03.2001 79.00 0.47 ПМС № 213/09.10.2000 г.
    2000 01.10.2000 – 31.12.2000 79.00 0.47 ПМС № 213/09.10.2000 г.
    01.02.2000 – 30.09.2000 75.00 0.45 ПМС № 12/14.02.2000 г.
    01.01.2000 – 31.01.2000 67.00 0.39 ПМС № 132/25.06.1999 г.
    1999 05.07.1999 – 31.12.1999 67.00 0.39 ПМС № 132/25.06.1999 г.
    01.07.1999 – 04.07.1999 67 000.00 390.00 ПМС № 7/19.01.1999 г.
    01.01.1999 – 30.06.1999 61 000.00 368.95 ПМС № 7/19.01.1999 г.
    1998 01.09.1998 – 31.12.1998 53 500.00 314.70 ПМС № 197/21.08.1998 г.
    01.04.1998 – 31.08.1998 50 940.00 299.65 ПМС № 92/17.04.1998 г.
    01.01.1998 – 31.03.1998 48 700.00 286.47 ПМС № 12/22.01.1998 г.
    1997 01.10.1997 – 31.12.1997 45 500.00 268.66 ПМС № 415/05.11.1997 г.
    01.05.1997 – 30.09.1997 41 290.00 243.80 ПМС № 181/02.05.1997 г.
    01.04.1997 – 30.04.1997 29 920.00 176.67 ПМС № 123/27.03.1997 г.
    01.03.1997 – 31.03.1997 17 600.00 103.92 ПМС № 64/24.02.1997 г.
    01.02.1997 – 28.02.1997 11 000.00 64.95 ПМС № 34/06.02.1997 г.
    01.01.1997 – 31.01.1997 5 500.00 32.35 ПМС № 245/26.09.1996 г.

    ВИЖ И ЗАПОМНИ ТРИТЕ НАЙ-ДОЛНИ РЕДА
    А после можеш да си помислиш КОГА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ Е БИЛА по-голяма или равна на МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА

  2. 97ма стана криза И защото виденов искаше държавата да установи контрол над нефтохим бургас…
   а като падна, протежето на безродника луканов – костов го даде бързо бързо на един истински заинтересован от падането на виденов – златев…
   все демократи както виждаш.

 5. Всеки си спомня за унищожението на България по време на управлението на СДС. Мръсни продажници

  1. е, боко поне не е бил седераст кат уродите от кликата на олихофрена плевелиев.

 6. За 1923 – първо има преврат срещу БЗНС, но БКП не се намесва защото е срещу Стамболийски. После подготвя Септемврийското въстание, което по днешните представи е чист тероризъм – въоръжени групи нападат градове, убиват български полицаи и войници. Да, реакцията е страшна, но е Реакция – на собственота ни държава. После БКП организира атентата в Света Неделя, за да може да убие колкото се може повече български генерали, дипломати, народни представители и т.н. Всичко това с пари и организация от Москва… И така до 1944, а след това да не говорим… Крайно време е БСП да стане истинска, нормална, българска партия. Отдавна има нужда от такава в ляво.

  1. а да може да убие колкото се може повече български генерали, дипломати, народни представители и т.н.

   tezi „български генерали, дипломати, народни представители и т.н.“ sas sigurnost sa bili sashtite utrepki kakvito sa i segashnite prodajnici kato teb , taka che kakvoto povikalo tove se obadilo.
   Az sam roden v NRB i , nikoi ot smeystvoto mi e ne bil vissh partiec, naprotiv , sashto sa zeli nivi ? dobitak na dyado mi, koyto e bil zamojen, no sam dovolen che sam roden i jiviyal po tova vreme, kak e postignato ne me intereseuva , kolko sa bili izbiti ne znam i dali. Pri vsiyaka smyana na vlast po tova vreme e bilo taka, az ne sam chuval niyakoy ot moy blizki i dalechni poznati da sa bil ubiti presledvani i taka natatak. A kak nyakoy i zashto sa bili ubivani sigurno e imalo za kakvo. Kak po onova vreme za niyama i 50 godini se rupat pari sled 500 tursko, otgovorat e edin povechete taka narecheneta inteligentsiya i zamojni bulhgari sa bili prodajnici i slugi na chujdi darjavi, kakto e i sega s goliyamata razlika, che sled 10.11 e imalo zapazeni kadastri, dokumenti i t.n. a sld tursko nishto , ostanali sa prodajnicite , koyto sa bili zamojni po tursko, a togava, za da imash pari e triyabvalo da badesh tehen namesnik. Taka che samo moga da podkrepya, BKP prez 1944….

   1. ми затова избори може да спечелите само в северна корея или сибир!
    И то при единственото условие, че там ЖЕЛАЯТ бсп да участва в ТЕХНИТЕ избори!

    И ето защо от вас остава само ГОРЧИВ СПОМЕН! Демек не мафията – Ердоган да ни управлява – пак е по-добре отколкото мръсните комунисти да се върнат на власт!

  2. бсп не може да стане нищо. лечението е лопата и под земята.
   но за терора – може би е бил единственото средство по време на диктатура (в западните истории за онова време режимите на балканите се описват като диктатури – без изключение). така, че повтарям – съдейки по качествата на децата на „наследниците на жертвите“, малко боклук са изчистили комунистите.

   1. Ето затова – властта ще я гледате само през крив макарон. Или още по-добре – през решетки!
    Ето затова на бузлуджа ще се събирате все ПОВЕЧЕ – едно комуне ще трябва да го ИЗНАСЯТ ДВАМА ШЕРПИ!
    Ето затова социалдемокрация ще има в България след 50 години, а тука ще върлува „хищнически капитализъм“.
    Млади при вас няма да има! А старите си отивате без почести – оплюти, с бездушно отношение към смъртта ви (колкото по-рано – толкова по-добре)!
    Ето защо вече казах – до 10 коляно вашите изрод(н)и ще страдат и теглят!
    А ти ?!
    Ти бъди честит да доживееш да видиш всичко това!

    1. ти освен олихофрен-комплексар си и неграмотен май… нищо чудно, че се давиш в злоба….

 7. Ето част от анотация на книгата на настоящия депутат от Герб Антон Тодоров, която от БСП са цитирали :“Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню…Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като „шайка“ персони, обединени от престъпна цел. В тази книга политологът Антон Тодоров вади мръсните им тайни. От първо лице. С документи и факти. Обективно, без да пести нищо. Връзките им с върхушката на БКП и Държавна сигурност, с банковия картел, с международни гангстери, с онази сенчеста част от обществото, която наричаме задкулисие. Рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт…“Шайката ГЕРБ“ е най-мрачната част от голямата измама, известна като „български преход“. Ало, Гърневски и другите от Герб, да не би това да е измислено от БСП? Не – книгата за „Шайката Герб“ е написана от депутата от Герб Антон Тодоров, който се преметна на 180 градуса и стана колега на „престъпниците“, които доскоро разобличаваше.

  1. Ти марксист го раздаваш, а нещо против основните принципи плямпаш… количествените натрупвания преминават в качествена промяна, драги. Не аз, а вашия Маркс го е казал. Защо отнемаш на хората правото да израстват интелектуално? Ако беше в Герб и след това напишеше такава книга – да го обвиняваме в деградация, ама той точно обратното… И ти някой ден може да осъзнаеш колко тъпа е идеологията ви, колко нагло е милионери да представляват бедняци, колко пошло е средната възраст на членската маса да е 65 години… Но някой ден. Не сега!

 8. Каквото и да говорите, каквото и да се дърлите- комунистите са престъпници не равни а по големи от фашистите!Фашистите -национал социалисти.Поне национал.Пък комунистите интернационалисти-сиреч безродници!И едните и другите трябва да бъдат изтрити от лицето на земята а поколенията им превъзпитани на толерантност и честен труд!Не на грабителство и унищожение на околните!Честен труд и толерантност!

  1. затова пък най-безродните комунисти станаха първи (и от най-добрите) евроатлантици и демократи. явно са си намерили призванието.
   стоплиш??

 9. Свинете от свинефермата герб и парцала Борисов на ченгела и да гният макя им боклуци, само така българския народ ще се освободи от тези крадливи национални предатели.

  1. Даа. Велемир и комент пак са тук. Щом са тук, значи има руски интерес и шефовете им са ги насъскали с по един, два реда словесна жлъч да пропагандират омраза и гнилоч. Някой има голям интерес да си продаде държавата на милиционерът Путлер, само и само да не се наложи да работи…щото е по-лесно да ти плащат на коментар, отколкото да се хванеш и да работиш както се работи на запад.

   1. олихофрен си петро, прост олихофрен….

    1. Бягай момче. Научи се да имаш топки и да казваш и пишеш думичките със собствените си имена. Лошо стана, че руснаците са вербували деца като теб да се излагат по форумите и за сериозни теми да коментират със малки букви и децки думички. Сигурно мустака не си избръснал още. Момче.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.