Апартаментите в Европа догонват лондонските

За квалифициран работник в Париж са нужни заплатите за 15 години, за да купи 60-квадратен апартамент в центъра.

Берлин с 38% повишение за три години

Все повече хора живеят в големите градове

Апартаментите в континенталната част на Европа догонват по цени лондонските. Цените на жилищата в Амстердам, Берлин и Дъблин са нараснали съответно с 39%, 38% и 22% от юни 2016 г. насам, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. За това допринасят ниските лихви и стабилното състояние на икономиката в Европа.

Успоредно с благоприятните условия за покупка на жилища търсенето на имоти в големите градове нараства и заради увеличението на жителите им. Големите градове в Европа са привлекателни за инвеститорите, които имат нужда от много служители, а това води до разкриване на нови работни места и привличане на още повече хора.

В Париж цените на имотите са се удвоили за последните 15 години, а от 2016 г. насам са нараснали с 19%. В резултат Париж беше определен от швейцарската банката UBS като най-недостъпният голям град в света. За квалифициран работник в Париж са нужни заплатите за 15 години, за да купи 60-квадратен апартамент в центъра на френската столица. За момента един квадратен метър в Париж все още е по-евтин отколкото в Сан Франциско, Лондон и Ню Йорк, но разликата намалява.

Коментари

Задължително поле