1 млн. лева гаранция за Антон Божков

„Няма да коментирам”, бе единственото, което Антон Божков каза пред медиите вчера. Той бе придружен от съпругата си Ива Софиянска. Снимка: Булфото

Синът на Васил Божков трябва да внесе сумата до 10 дни

Оставиха в ареста секретарка на бизнесмена

Синът на бизнесмена Васил Божков - Антон, остава на свобода срещу 1 милион лева. Това потвърди Апелативният спецсъд, след като преди седмица първоинстанционният съд наложи тази парична гаранция.

Прокуратурата повдигна обвинения на Антон Божков за пране на пари по поръчение на престъпната група, ръководена от баща му. Според съда няма доказателства той да е участвал в организираната престъпна група, но е помагал за прането на пари. Магистратите приеха и, че няма данни Антон Божков да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода. Днес адвокатите му поискаха паричната гаранция да бъде намалена, тъй като сумата надхвърляла два пъти дохода му. Те представиха документи, че за последните 5 години Божков-син имал доходи от 600 000 лева. Съдът обаче не се съгласи и той трябва да внесе парите в срок до 10 дни.

Апелативният спецсъд остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова. Имало свидетелски показания, че тя била връзката между бизнесмена и сводници и иманяри. Самият Васил Божков в момента е в ОАЕ и се очаква властите там да решат дали да го върнат у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право