Аптека скрила 8 бона оборот за ден

От продажба на илачи

Аптека укрила 8000 лв. оборот за един ден, като не е издала касови бонове за закупени лекарства. Толкова е разликата между касовата наличност и издадените бонове в деня на направената проверка, съобщиха от териториалната дирекция на Национална агенция по приходите (НАП) във Варна.

Досега са съставени 235 акта, като 201 от тях са за неиздаване на касов бон

За първите две седмици на август инспекторите по приходи на дирекцията са извършили 1582 проверки по Северното Черноморие. Нарушения не липсват, но данъчните се натъквали на такива при всеки шести проверяван обект, за разлика от началото на проверките, когато във всеки втори обект хващали неиздаване на касови бележки и укриване на обороти, допълниха данъчните във Варна. При повторни проверки, където има съставени  актове за неиздаване на касови бележки и се установи същото нарушение, обектите ще бъдат запечатвани.

Досега са съставени 235 акта, като 201 от тях са за неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност. След засиления контрол оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили от два до пет пъти.

Всеки шести проверяван обект по Черноморието е с нарушения, отчитат данъчните

За тези две седмици съвместните проверки на данъчните с МВР са 110. С тях се следи за нелегална търговска дейност и се реагира на сигнали от гражданите. Открити са седем обекта, които осъществявали дейност без касов апарат, и ще им бъдат наложени санкции в размер до 10 000 лева.

Коментари

Задължително поле