Арестуваните за двойното убийство край Негован са направили пълни самопризнания

Кадър от bTV

Престъплението е извършено с цел обир, планирали го около година

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован , са направили пълни самопризнания, предава Нова телевизия. При първоначалните разпити двамата мъже си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. В последствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е напуснал спусъка на незаконния пистолет.

Убийството било извършено на 14 юли в апартамента на една от жертвите на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Емил Марков”. Оказало се, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Те са криминално проявени. Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите ще държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Емил Марков”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право