Арестуваха групата на Слънцето

Снимка: Архив

Георги Костов: Полицията проверява квартири и заведения, в които задържаните са пребивавали

Иван М., по прякор Слънцето е бил задържан в Бургас. Това е станало в петък, а акцията е била ръководена лично от главния секретар на МВР Георги Костов. Заедно със Слънцето в ареста са още 7  души от групата на Иван М., който е 41 годишен.

"Има обиски в ползвани жилища и в заведения в които обичайно пребивават. В момента се извършват множество процесуално- следствени действия", каза пред Труд Георги Костов.

Според запознати, полицията имала данни, че Слънцето и аверите му разпространяват дрога по морето. Те се подвизавали главно в Слънчев бряг, като дошли в курорта още в началото на сезона. Решили да използват суматохата около битките на известните наркогрупи и да го ударят на хазартен гастрол.

Говори се, че дори Слънцето предлагал на богаташи лични наркодилъри, казаха хора от комплекса. Случаят тепърва ще се разследва. Акцията е била под ръководството на Спецпрокуратурата. Подготовката за нея е била поне месец напред.

За да заловят групата, униформените са използвали и СРС- та. Слънцето и хората му са били изненадани от спецполицаите, които щракнали белезници около китките им. Те не очаквали, че престъпната им дейност се наблюдава.

По принцип групата била ситуирана в курорта, но отскачала и до Бургас, където при поредно посещение Слънцето бил задържан. Паралелно част от хората му били засечени в Слънчев бряг.

Това е третата поред организирана престъпна група, която ОД на МВР Бургас разбива за сезона. Освен на Слънцето, бургаскте ченгета удариха групите на Мечков и Божо Кравата.

Коментари

Задължително поле