Арестуваха двама души, поставили фалшива бомба пред кортежа на Владимир Путин

Руската полиция е арестувала двама души в Екатеринбург, по подозрение, че са заложили фалшиво взривно устройство на пътя на кортежа на руския президент Владимир Путин, предава РИА Новости.

Това е станало на 9 юли по време на посещението на държавния глава в града. Там той откри бизнес форум и разговаря със студенти в местния университет.

Двамата арестувани сложили бутилка и камъни в кутия за обувки, омотали я в кабели и изолационна лепенка и я поставили на пътя на президентския кортеж към летище Колцово в момента, когато Путин си тръгвал от града.

Задържаните били отдавна познати на полицията. Те се наливали с алкохол, когато видели колко много полицейски коли се движат по пътя. Тогава спонтанно им хрумнало “да накажат служителите на реда затова, че често ги привличали под наказателна отговорност” заради действията им, се казва в изявление на следствените служби на Свердловска област.

Мъжете били задържани на следващия ден след инцидента по записи от охранителни камери. Те твърдели, че са искали да проверят боеспособността на полицията.

Тече следствие, след което ще бъдат обявени наказанията на двамата мъже.

Според полицаите от Свердловск създаденото от тях взривно устройство не е представлявало никаква опасност.

Още докато Путин беше в Екатеринбург пък руски медии написаха, че след срещата в Уралския университет президентския кортеж потеглил, но държавният глава го спрял и излязъл да поздрави излезлите на улицата да го приветстват хора.

Коментари

Задължително поле