Арестуваха опасно трио апаши от Видин за серия кражби в Монтана

19-годишният водач на бандата е крал и грабил в три области

Трима от Видин, сред които и момиче на 16 години, са задържани за извършени от тях кражби на пари от хранителни магазини в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Издирването на апашите започнало след подадени жалби от собственици на търговски обекти, в които обирджиите върлували през последния месец и задигнали различни суми между 80 и 200 лева. Криминалистите засекли крадците и задържали двама криминално проявени и осъждани мъже от Видин – Е. П. на 19 години, С. И. на 29 години и 16-годишната А. И. При извършения обиск у момичето са намерени и иззети 0,2 грама амфетамин.

19-годишният Е. П. е конвоиран и предаден на служители на полицията във Видин за изясняване на връзката му с престъпления, извършени на територията на Видинска област. Срещу него има 13 заявителски материали за кражби и грабежи в три области. То е лежал 9 месеца в затвора. Аверът му С. И. пък е бил зад решетките за наркотици.

Работата по изясняване и документирането на престъпната дейност на опасната тройка продължава, по случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право