Арестуваха ученици, били дядо за пенсия

Полицията в Лом задържа двама тийнейджъри, нахлули в дома на пенсионер и нанесли му побой, за да го ограбят, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В петък, ден след като раздали пенсиите в село Якимово, две момчета нахълтали в къщата на 90 годишния дядо Славчо Лазаров.

Нападателите поискали пенсията от стареца, но той отвърнал, че няма пари. Тогава младежите грабнали цепеница и заудряли дядото по главата и тялото. Възрастният мъж надал викове за помощ, на които се отзовал синът му. Апашите хукнали да бягат, но са сблъскали със сина и почнал ръкопашен бой. Все пак крадците успели да се изтръгнат и избягали. След подадения сигнал за нападението служители на Районното управление на полицията в Лом за броени часове задържали нeвръстните грабители – 17 годишният И. С. и 16 годишният Е. Г. По-големият младеж е извършител на няколко престъпления и срещу него има образувани досъдебни производства.

Има данни, че и двете момчета, които са ученици, употребяват наркотици, казаха криминалисти. Полицията ще поиска от прокуратурата постоянна мярка „задържане под стража”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони