Задържаха двама за 4 измами, станали тази седмица в Разградско и Търговищко

43-годишен, съден за изнасилване в миналото, и негов 31-годишен съучастник са извършили 4 телефонни измами в Разградско и Търговищко тази седмица. Това стана ясно, след като полицаите от Районното управление в Исперих изловиха двамата реализатори, които въртели телефони и прибирали пари.

До залавянето им се стигна след сигнал от 71-годишна жена, че  била въвлечена в измамна схема за подпомагане уж на полицията, при която й звънял мъж, представил се за следовател Марков. Жената дала 2100 лв. Вързала торбата на входната си врата. Криминалистите успели да засекат колата, с която са прибрани парите от мястото. Така открили двамата мъже, които ползвали още един автомобил.

При обиски в дома на 31-годишния са били намерени и иззети множество СИМ-карти, включително и на румънски оператори. Открити са били и част от парите, измъкнати от  четирите жертви тази седмица.

Измамниците обаче са работели за мъж, когато не били виждали. Предавали парите в района на „Дунав мост”, като ги оставяли на указани места от шефа, който ги инструктирал по телефона.

Двамата мъже, които са от село Хърсово, са извършили измамата в Исперих, две в Кубрат и една в Попово, откъдето успяха да прибират 11 000 лв. от 92-годишна жена.

Разследващите уточниха, че по-възрастният е лежал в затвора за изнасилване, а съучастникът му бил регистриран за кражби, имал дело и за обсебване на автомобил.

Предстои на двамата да бъдат повдигнати обвинения и да се поиска задържането им под стража, допълват от полицията в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право