Арест за баща и син за убийството на Евгения (обзор)

Съдът остави в ареста бащата и сина. След разкриването на престъплението, двамата направили самопризнания.

Окончателно решение на съда

“Изрод! Убиец!”, плаче пред съдебната зала майката на 33-годишната жертва

Има опасност, ако двамата са на свобода

Бащата и синът, които са обвинени за убийството на 33-годишната Евгения от София, остават в ареста. Решението е на тричленен състав на Софийския апелативен съд и е окончателно.

Според обвинението Орлин Владимиров е задушил със стреч фолио съпругата си на 13 октомври в семейния им апартамент в столичния кв. “Лагера”. Баща му Пламен Владимиров пък му е помогнал да сложат тялото в куфар, който е изхвърлил край Перник. За изчезването на Евгения се разбра ден след убийството. Повече от месец мъжът й твърдеше, че тя е отишла на фитнес и повече не се е върнала.

Днес съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като заболяванията на обвиняемия не били пречка да получава необходимата медицинска помощ в ареста. Магистратите отказаха по-лека мярка за неотклонение за Орлин и Пламен Владимирови, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и опасността да бъде извършено ново престъпление, ако обвиняемите бъдат пуснати на свобода.

Пред съдебната зала майката на убитата млада жена посрещна зет си Орлин с викове: “Убиец!”, “Изрод”. Плачейки тя го попита как да каже на 6-годишния си внук, че баща му е убил неговата майка.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право