Арменката от „Гласът на България“ говори седем езика

Момичето-чудо в „Гласът на България“ – Ивана Муцкова, иска да продължи образованието си в Швейцария, където е родена. Мултинационалната девойка с майка арменка и баща македонец, което сега живее в Пловдив, взриви сцената на музикалното риалити и предизвика треньорите да признаят, че по-добро изпълнение не са чували досега.

„Ще кандидатствам в Консерваторията в Швейцария. Живея във френската част и много искам да пея на френски“, сподели 17-годишната вокална дива. Появата й в „Гласът на България“ доведе до малка революция в шоуто по две причини – Ивана пя на португалски, а на финала треньорите й стискаха ръцете с благодарност, че се е явила на кастинг. „Участвала съм в почти всички музикални конкурси в България, печелила съм много награди, но за „Гласът на България“ имах нужда от леко побутване и майка ми ме нави. Най-важен е опитът, който ще взаимствам от всички музиканти“, обясни Муцкова.

Ивана израства в семейство на арменка и македонец, а проговаря на руски. Ивана владее български, френски, македонски, арменски и немски, руски и английски. Родителите й се запознали в Пловдив, но емигрирали в Швейцария. „Върнаха се, защото им липсва балканското. По душа съм българка“, признава Муцкова. В свободното си време тя се отдава на страстта си към азиатската култура, слуша корейски поп, гледа анимета и чете японска манга. Ивана се е занимавала и с таекуондо, но бързо се отказала заради свирепите ритници по време на тренировките.

Коментари

Задължително поле