"Арсенал" и ПСЖ като прокълнати

"Арсенал" и "Пари Сен Жермен" се почувстваха като прокълнати след жребия за осминафиналите на Шампионската лига. Англичаните ще играят с "Байерн", а французите - с "Барселона".

"Проклятието удари отново - написа в. "Сън". - Жребий от филм на ужасите. Арсен Венгер се зарадва, че след пет години завърши първи в групата, но отново съдбата го събра с "Байерн"."

В последните четири сезона "Арсенал" три пъти се срещна с баварците. Два пъти отпадна на осминафинал, а миналата година и двата тима продължиха след груповата фаза. "Наградата за първото място на "Арсенал" е... "Байерн", написа в. "Дейли мейл".

В Германия приеха много по-спокойно жребия. "Страхотно и трудно! Отново ще се срещнем с колегите от националния отбор", написа Филип Лам в туитър, визирайки Месут Йозил и Шкодран Мустафи. "Ще срещнем добри познати", добави вратарят Мануел Нойер, който вече спаси дузпа на Йозил в един от мачовете срещу "Арсенал". Общата статистика между съперниците е пет победи за "Байерн", три за англичаните и две ремита.

Фактът, че "Пари Сен Жермен" не успя да победи у дома "Лудогорец", му донесе "Барселона" за предколеден подарък. През лятото Лоран Блан бе уволнен като треньор, защото... два пъти поред направи требъл във Франция, но не успя в Шампионската лига. Сега испанецът Унай Емери, трикратен носител на Лига Европа със "Севиля", е пред уволнение. Поредният шамар по него бе 2:2 срещу "Ница" в Лига 1.

ПСЖ спечели първия в историята си дуел с "Барса" в Шампионската лига през сезон 1995/1996. Но загуби от каталунците с Христо Стоичков в състава финала за КНК през 1997 г. В четвъртфинала на милионерите преди три сезона "Барса" спечели благодарение на голове на чужд терен - 1:1 и 2:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят