Архитектът на вечните войни на САЩ Дик Чейни подкрепя Харис - вече Тръмп се бори срещу цялото блато

Спомняте ли си Дик Чейни? Когато Джордж Буш беше президент на САЩ, Буш беше само фасадата, а реалната власт зад него беше вицето Чейни.

Именно Чейни е считан за архитекта на войната в Ирак, която се водеше заради съмнението, че има ядрени оръжия - нещо, което впоследствие се оказа лъжа. Тоест, Чейни е виновен за една от най-безмислените войни в модерния свят, която единствено успя да напомпа военно-индустриалния комплекс на САЩ, да даде тон за безкрайните войни в Близкия Изток, дестабилизира Ирак и изби стотици хиляди невинни хора.

Може да се каже, че Чейни е лично виновен за огромната бежанска вълна, която заля Европа, след като дестабилизира Близкия изток и позволи на ислямските групировки да превземат държавите там.

Либералите тогава го наричаха военен престъпник и искаха да го пратят в затвора. Днес Чейни официално подкрепи техния кандидат Камала Харис за президент на САЩ. Медиите, разбира се, веднага взеха рязък завой и започнаха да тръбят как това било нещо велико и Чейни е истински патриот.

Това е всъщност най-добрата възможна реклама на Тръмп - цялото статукво, което подкрепя военната машина на САЩ, застава срещу него, открито. Все по-ясно вече се вижда линията, която се чертае на тези избори в Америка. Битката е Тръмп и хората срещу Харис и фармацевтичната, военната и медийна индустрия.

Вече би трябвало да си дадем сметка колко значение имат тези избори - военно-индустриалният комплекс застава на страната на Харис, а те печелят пари от войните. Значи Харис носи със себе си война. Тръмп - мир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари