Асоциацията на заведенията иска най-строги санкции за нарушителите на мерките от страна на бранша

Снимка: Архив

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. Това се посочва в позицияна БАЗ и СЗБ по повод установените от СДВР и РЗИ множество нарушения на работното време в заведения на територията на столицата.

„Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро“, се казва още в позицията. 

„Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. 
За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с COVID-19“, посочват от БАЗ и СЗБ. 

Коментари

Задължително поле