НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Атанас Запрянов: Няма да има скрити разходи по сделката за F-16

Снимка: Пламен Стоименов

Няма да има скрити разходи по сделката за F-16, заяви заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов на брифинг след извънредното заседание на Министерски съвет, на което бе одобрена актуализацията на бюджета.

Снимка: Пламен Стоименов

„Предстои договорите да бъдат изпратени в Народното събрание и да бъде организирано тяхното разглеждане в експертните комисии и след това приемане в зала“, посочи той. „За да се извърши ратификацията на договорите трябва да бъдат осигурени бюджетни средства и това налага промяна и актуализация на бюджета за 2019 г. Тези пари да бъдат прехвърлени на Министерството на отбраната“, посочи той, като уточни, че това се прави, защото бенефициент на договора е Министерството на отбраната, а средствата се управляват от министъра на отбраната и министъра на финансите. „Бюджетът се актуализира с 1.256 млрд. долара в разходната част“, поясни той.

„В рамките на 4 документа ще бъдат изпълнени всички изисквания по доставянето на пакет на система F-16 блок 70 с необходимото оборудване за обучение и въоръжение. Самолетите са многофункционални, като 6 от тях са едноместни, а 2 са двуместни. В цената е включено и наземното оборудване. Физическата доставка на техниката се очаква да бъде през 2023 г. Плащането ще се осъществи накуп“, каза още Запрянов.

„Ако има положително решение на американския Конгрес, договорът е гъвкав и позволява в хода на неговото изпълнение да бъдат добавени допълнителни наши изисквания“, обясни той.

„От последното заседание на правителството няма промени в съдържанието на четирите договора. Всичко ще бъде изпълнено, както е договорено“, категоричен е Запрянов.

„Днес на посещение в Министерство на отбраната ще бъде помощник секретарят на отбраната в САЩ и ще се обсъжда закупуването на изтребителите F-16“, допълни зам.-министърът на отбраната.

Снимка: Пламен Стоименов

„Ще продължим договорите за корабите и бойните машини, и ще започнем плащане от 2020 г.“, разкри Запрянов.

Зам.-министърът благодари на медиите, които коректно са отразили сделката за самолетите. „За българската общественост и българската армия е важно да се дава правилна информация“, обясни той.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.