Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

Баба към ало-измамник: „Лъжеш! В МВР вече няма майори!“

„Лъжеш! В МВР вече няма нито майори, нито полковници, нито генерали. А в Сливен няма нито първо, нито второ, нито еди-кое си РПУ, а само едно Районно управление на МВР!“ – това заявила пенсионерка от Сливен на телефонен измамник, тръшнала му слушалката и веднага докладвала в местната полиция за случая.

Жената е от неколцината жители на града, които са били атакувани по стационарния телефон по новата схема за измами. Това път обадилият се мним полицай не бил „комисар“, а „майор“, при това – от Първо РПУ в Сливен, който поискал да даде спестяванията си, уж за да помогне на криминалистите да заловят банда телефонни измамници. Бабата редовно следяла новините, била информирана за събитията в страната.

Освен това живеела недалеч от сградата на МВР в областния град и била наясно с всички промени в системата – че военните звания отдавна са отпаднали и че по няколко управления на МВР има само в най-големите градове – разказаха криминалисти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Добре,че в МВР няма майори!Иначе бабата щеше да даде на измамника каквото си поиска.Нали такава вече е традицията.А защо не поразсъждава по-нормално?Как ще ми звъни някакъв си непознат?Ще се съветва с мене в борбата с престъпността!?Ще ми иска пари за това!?!?!?По телефона!?А колко още изгоряха преди мене?И най-важното!Как така ще давам пари и то много на някакъв се непознат?Айде баби!Стегнете се!

  2. Мошеник си намери майстора, при това в червено е сигнал, че някой си е получил заслуженото. В смисъл, че някоя баба е била достатъчно хитра да не противоречи на измамника, а да го излъже, че ще му съдейства, като междувременно информира полицията…. В случая една ТЪПА, но за сметка на това информирана /и горда от това/ баба е затворила телефона и не се е прекарала. Алоизмамникът просто ще набере следващия номер. Дали, според вас си е намерил майстора? А следващия измамен нека „благодари“ подобаващо на бабката, която е имала възможност наистина да спре измамника, но не го е направила.

    1. И на мене са ми звънели. Обаждала съм се в полицията, които просто са ме съветвали да затворя телефона. Да не мислите, че се интересуват от телефонните измамници? По-скоро их повярвала, е работят заедно с тях.

  3. Тая Бабушкера толкова ли не е имала 20-30 000 бг лева под възглавето да ги хвърли от балкона ами се излага като кифладжийка. Доларите знам че си ги крие в тайник в мазето и докато стигне до там милиционерите от Първо районно може и да не я чакат. Те имат достатъчно работа горките, освен това бай Иван вече им подхвърли десетина хиляди и хич няма да чакат разни информирани бабички да се натутат.

  4. Не е вярно, че няма майори. В Параграф 22 един от героите на книгата се казва Майор Майор Майор Майор. В Куба на времето Фидел Кастро като направи преврата направи себе си майор. Много дълго време най-високият чин в Куба беше капитан, защото никой не можеше да дръзне да има по-големи пагони. Глави режем всякакви. Та бабушкерата ако си е изхвърлила всичките пари на майора знае вече, че парите няма да ѝ се върнат. Затова разправя, че няма майор. Майорът изчезна.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.