Багажите през морските ни летища в редица могат да обиколят земята

Главният изпълнителен директор Улрих Хеппе с капсулата и на др.сн- вдясно Димитър Костадинов, шеф на летище Варна и Георги Чипилски, шеф на летище Бургас /вляво/

Ако бъдат наредени в редица багажите на всички пътници, минали през летищата във Варна и Бургас за последните 10 години, могат да обиколят земното кълбо. Интересната статистика беше направена на тържественото отбелязване на десетгодишната концесия  за управление на морските ни аеропорта на  германо-българската компания „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД.

За този период нейните инвестиции са 350 млн.лева в движими и недвижими активи-нова инфраструктура, строителни и ремонтни дейности, нови административни сгради, техника. За закупените машини , ако трябва да ги поставим заедно, ще са необходими 10 дка, а в редица-5 км, посочи шефът на летище Варна Димитър Костадинов.

От 2007 до 2016 г. годишният трафик се е увеличил  с повече от един милион  през морските летища, които обслужват полети до 35 страни. Над 6000 служители годишно се обучават, като 4 млн лева са средствата, вложени  в уникалния кариерен център, за който дойде  високото признание  от Форбс България, че притежава една от 5-те най-добри практики в развитието на човешките ресурси.

В капсула на времето за оставащите  25 г. от общо 35-годишната концесия, бяха запечатани прогнозите за тогава.Тя беше спусната с церемония в земята на летище Варна  от главния изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе и покрита с 250-килограмово парче от пистата на аеропорта в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони