Байдън е наредил на екипа си да предоставят всички възможни ресурси на Secret Service за защита на Тръмп

В неделя кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп може да е претърпял втори опит за убийство. Настоящият президент Джо Байдън отговори и инструктира властите да използват всички ресурси, за да защитят политика, се казва в съобщение на сайта на Белия Дом.

"Моят екип ме информира, че федералните правоприлагащи органи разследват възможен опит за убийство днес срещу бившия президент Тръмп. Заподозреният е в ареста", казва Байдън.

Президентът на САЩ отбелязва, че поздравява Secret Service и техните партньори в правоприлагащите органи за тяхната бдителност и усилия да гарантират безопасността на бившия президент на Америка и неговия антураж.

"Радвам се, че бившият президент не е пострадал“, казва Байдън.

По думите му, има активно разследване на инцидента и органите на реда събират повече подробности за случилото се.

Байдън подчерта, че много пъти е казвал, че в САЩ няма място за политическо или каквото и да било насилие. Затова той нареди да продължи защитата на Тръмп.

"Наредих на екипа си да продължи да предоставя на Secret Service всички ресурси, способности и защита, необходими за гарантиране на постоянната сигурност на бившия президент“, заключи настоящият ръководител на Белия дом.

В неделя, 15 септември, Тръмп игра голф в своя международен голф клуб Trump в Уест Палм Бийч, Флорида.

Около 14:00 часа местно време неговата кампания обяви, че бившият президент "е в безопасност, след като близо до него са избухнали експлозии“.

Първоначално медиите съобщиха, че двама души са си разменили изстрели извън голф игрището. Твърди се, че стрелбата не е била насочена срещу Тръмп. По-късно западни медии предоставиха нова информация, според която агент на Secret Service на САЩ забелязал подозрителен мъж с оръжие и след това открил огън по него.

По-специално The New York Post пише с актуализирана информация, че снайперист с телескопичен мерник за АК-47 се е приближил до Тръмп на разстояние от няколкостотин метра, докато той е играл голф в клуба си.

Заподозреният се е укрил близо до ограда на около 300 до 500 метра от бившия президент, свидетелства шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу, отбелязвайки, че "с пушка и мерник това не е толкова далече“.

Междувременно от ФБР заявиха, че разглеждат стрелбата близо до мястото, където е бил Тръмп, като възможен опит за убийството му.

Източници от правоприлагащите органи заявиха пред The New York Post, че заподозреният е Райън Рут, 58-годишен жител на Хаваите, който защитава прогресивни каузи онлайн и е доверен донор на каузи и кандидати на Демократическата партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка