Балъков след 0:0 с Черна гора: Има светлина в тунела

Красимир Балъков остана доволен от видяното по време на квалификацията с Черна гора в Подгорица, завършила 0:0. Това бе едва втората спечелена точка за "лъвовете" след равенството между двата тима в София през март.

"Показахме характер, искахме на всяка цена да победим, през второто полувреме имахме спад около 10-15 минути. Излязохме от този спад и бяхме отборът, който искаше повече да победи. Имахме положения, които не реализирахме, противникът също имаше едно-две положения. Направихме позитивна крачка напред. Попето игра до Кристиян Малинов, с двама странични нападатели, с Краев отпред искахме да имаме напред повече футболисти."

"След почивката Черна гора вдигна оборитите, не можахме да влезем в ритъма, наложи се да правим смени. Попето играе на тази позиция, на която играе в клуба си. Просто е малко изморен, което е логично“, каза Балъков.

„Имаше желание за победа, това е най-важното. Доволен съм от всички, които играха - и за Занев, и Гошо Пашов си свършиха работата. Пашов игра за втори път в националния отбор, хубаво е, че го пуснах срещу Ирландия и днес свърши работата“, оцени Балъков.

„Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл. Състезателите с всяка точка или три добиват увереност, чака ни много сериозен мач с Англия. Хубаво е да има такива срещи - с характер, за да може да сме готови за март месец, когато може би ще дойде денят на истината", допълни той, визирайки евентуалните баражи в турнира Лига на нациите, откъдето тимът ще гони класиране за Евро 2020.

Коментари

Задължително поле