„Бандата на Оушън“ обира ротативки

Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Банда измисли нов начин да изкарва лесни пари с кражби от казина, но бе разкрита от служителите на “Киберпрестъпност” в ГДБОП. Четирима мъже хаквали дистанционно софтуера на игралните автомати и така прибирали хиляди левове.

Групата, действала като героите в хитовия филм “Бандата на Оушън”, набелязвала казина и игрални зали в цялата страна. Само за една нощ мъжете прибрала 17 000 лева преди да бъдат арестувани. Спецполицаите разкрили, че четиримата преди това се занимавали с източване на банкови карти. Двама от членовете на бандата били от Варна, а другите от Пловдив и София. Събрали се преди няколко месеца и разработили схема, чрез която дистанционно си осигурявали достъп до игралните апарати и променяли данните в софтуера им. При “ударите” всеки от членовете на бандата имал определена роля - един отвличал вниманието на крупиетата, друг заставал пред ротативките, а трети активирал с дистанционно машинките, за да излезе джакпотът. Четвърти пък стоял пред игралната зала, за да предупреждава за изненади.

Групата била спипана на излизане от игрална зала в Нови Искър. В хакерите и автомобилите им били открити електронники за дистанционно манипулиране на ротативките и за контролиране на софтуера им. Очаква се софийска районна прокуратура да повдигне обвинения на четиримата задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право