Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

Банско с рестрикции към грозните временни обекти

Банско води успешна битка с грозните, временни търговски обекти, като политиката на общината е да се дават възможно по-малко подобни разрешения и стоките да се предлагат само в нормални магазинни помещения.

В тази връзка преди дни, за обезпечаване на нормалното протичане на зимния сезон кметът на курортния град Георги Икономов издаде забрана за монтиране на поставяеми обекти на територията на града.

„ За да ограничим присъствието на временните постройки, които често загрозяват визията на курорта, в продължение на няколко години последователно въвеждаме редица ограничения при реда на тяхното поставяне. През 2016 година създадохме напълно нова общинска наредба, а с последните промени в нея (ноември 2018 г.), въведохме още по-строги изисквания при издаването на разрешения за поставяне на такива обекти:
– максимална площ – до 20 кв.м;
– по-висока административна такса – 50 лева/кв.м. (Завареното положение беше 100 лева/обект, независимо от площта).
– Максимален срок на разрешителните – до 3 години, (при заварени около 40 бр. разрешителни, издадени безсрочно)“, разказа кметът Икономов.

А ето и данните по години:
2011/2012 година – 62 броя издадени разрешителни, повече от 40 безсрочни;
2017 година – 35 броя;
2018 година – 18 броя.

„Вярвам, че това е правилната посока – целта ни е търговската дейност да се извършва основно в нарочно построени, качествено поддържани, атрактивни обекти. Курортът ни само ще спечели от това,каза още по този повод Георги Икономов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.