"Барселона" плаши "Лион" с Малком

"Барселона" стряска съня на "Лион" с бразилското острие Малком. Бившият играч на "Бордо" е истински кошмар за съперника на каталунците, с когото тимът играе днес в Шампионската лига. 21-годишният футболист не е пропускал да се разпише срещу "Лион", когато се изправи срещу тях. Малком има четири попадения във вратата на "хлапетата". Два от головете бразилецът е вкарвал на "Стад Жерлан". Всички опънати мрежи от офанзивния играч са от времето, когато беше в "Бордо". От лятото на 2018-та Малком премина в редиците на "Барселона" за малко над 40 млн. евро. Футболистът все още се адаптира на „Камп Ноу“. Преди две седмици бразилецът се разписа в "Ел Класико" за 1:1 в първия полуфинал за Купата на Краля, но все още влиза предимно от пейката. С оглед статистиката му срещу "Лион", той може да получи шанс за изява от треньора Ернесто Валверде.

Добрата новина за наставника е, че Самюел Юмтити получи медицинско разрешение за игра и попадна в групата за предстоящия първи мач с Лион от 1/8-финалите в Шампионската лига. Световният шампион с Франция не беше попадал в списъка за официална среща от 24 ноември.

Аут обаче за двубоя е бранителят Томас Вермален, който бе титуляр при победата над "Валядолид" с 1:0 през уикенда. В Испания изчислиха, че бранителят е пропуснал 240 мача в кариерата си, заради 27 различни травми.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят