Бащата казал на таксиджия: Ще се самоубия, но детето трябва да живее

26-годишният Викторио Александров

Като наближили полицаи, застрелял едногодишното в окото със законен "Смит и Уесън", а себе си успял само да одраска с изстрел към главата

26-годишният Викторио Александров е мъжът, убил приятелката си - на 23 години, вчера в столичния квартал "Надежда" , разказа на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. Двамата са живеели на семейни начала, имали са дете на годинка. Миналата седмица е празнуван първият му рожден ден.

Младото семейство е живеело от година и половина в жилището, в която е намерена убитата жена. От седмица мъжът не е живеел в апартамента след скандал. През уикенда бащата на жената пренощувал при нея от притеснение.

Вчера в 17.20 ч. майката на убитата е посетила апартамента, никой не е отворил, не е успяла да влезе, извикала е ключар. При влизането е намерена младата жена с две прострелни рани. Детето не е било там.

В 18.30 ч. е подаден сигнал в полицията и е започнало издирване на извършителя. Обходени са всички места и адреси, на които той може да пребивава. Шофьор на такси, който го е превозил, е подал сигнал, съдействали са и родителите. На запис от камера на входа на апартамента се вижда кога мъжът е влязъл и как е излязъл след минути с детето тичайки.

Двамата са намерени близо до Долни Богров в порутена тъмна сграда зад храсти. Детето е простреляно в дясното око. Към момента, в който са намерени, детето е имало признаци на живот, но впоследствие е починало .

Таксиметровият шофьор е бил е заплашен от извършителя, разказа директорът на СДВР Ивайло Иванов. Казал, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее. Слезли на бензиностанция близо до магазин "Джъмбо" на изхода на София в посока Ботевград.

Полицаите, които обхождали тъмната местност в издирването, чули изстрелите. Те са произведени със законно притежаван личен пистолет "Смит и Уесън".

Линейките са дошли много бързо, увери Ивайло Иванов. Мъжът е в болница само с одраскване по главата от изстрела.

Имало е само един сигнал за проблеми в семейството - от мъжа срещу жена му за психически тормоз в петък, в Пето РУП. Няма данни той да е страдал от психически проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право