Две жени и дете в болница след катастрофа

Премиерът Борисов: F-16 ще са авторитет за всички в региона

17 души са ранени след катастрофа при автородео във Великобритания

Бивш министър експерт по делото „Хитрино“

Да помогнем на Микаела! Музиканти с благотворителен концерт за 12-годишното момиче

Президентът Радев: Роженският събор напомня как с дружни усилия можем да надмогнем апатията и да въздигнем България

Хулиган скъса униформата на полицай Приятелят му мятал камъни по патрулката

Пуснаха под гаранция и останалите двама обвинени служители от Фонд „Земеделие“

Мъж наръга с нож четирима души пред кафене в Хърватия

Каракачанов: Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да купят същия самолет Списаревски управляваше най-модерния за времето си самолет, заяви министърът на отбраната

Народното събрание ратифицира договора за купуване на F-16

„Активни потребители“: 73% от насипния сладолед е замърсен

Вижте по колко държавни субсидии получиха партиите в последния транш по старата тарифа На тези, които не върнаха надписаните пари, са им удържани 30%

Разписанието на БДЖ вече е и в Google Maps

Броят на жертвите в Япония нарасна на 33, подпалвачът искал да отмъсти за открадната идея за анимация

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

ББР беше домакин на среща на банките за развитие от Балканите и Централна и Източна Европа. Тя се състоя в рамките на Международен икономически форум “Пътища за партньорства”, който е организиран от ББР и се провежда на 17 и 18 юни в София под знака на 20-годишния юбилей на институцията.

Уеб платформа ще даде възможност на банките за развитие от региона да представят свои проекти в различни области и да търсят съфинансиране за тях. Системата е по предложение на Българската банка за развитие (ББР) и ще позволи на институциите да обсъждат съвместни дейности и да обменят опит и добри практики. Това стана ясно от думите на Стоян Мавродиев, главен изп.-директор на банката, който обяви новината по време на среща на банките за развитие от Балканите и Централна и Източна Европа в София.

Пет нови институции се присъединиха към Меморандума за сътрудничество, подписан през миналата година. Документът вече включва 11 национални и многостранни банки за развитие от Хърватия, Унгария, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия, Словения и България. Меморандумът дава възможност за реализирането на големи инфраструктурни проекти без натрупване на дълг от отделните правителства и чрез мобилизиране на ресурси от различни източници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.