Столичната полиция издирва Веселин Павлов Овчаров 54-годишният мъж е в неизвестност от 20 декември 2017 г, когато е напуснал дома си

ГДБОП разби престъпна група, занимавала се с имотни измами в Стара Загора

Цветанов обсъди с Щефан Майер (ХДС/ХСС) възможностите за парламентарен контрол над дейността на Европол

Шофьорка пострада, колата й се преобърна на завой

Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Крадци отмъкнаха арматурно табло от кола

Екатерина Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Сезират прокуратурата за лъвчетата от Разград, готвели изнасянето им без знанието на Общината

Лавров: Русия я обвиняват за всичко в света, Сърбия – за всичко на Балканите

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Откриха труп на мъж в напоителен канал край пловдивското село Марково

Министър Димов в Европарламента: В Пирин България не нарушава европейското законодателство

Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

Тежък жребий за България в дебютното издание на Лигата на нациите

РЗИ: В Добрич за питейни нужди да се ползва само бутилирана вода

Безработните намаляват, 18% търсят първа работа

Изображение: Pixabay

Безработицата се понижава, а 18 на сто от безработните търсят първата си работа. Това показват данните на НСИ за икономическата активност на населението.

За първите 3 месеца на годината безработните лица са 229 хил., а сравнено с третото тримесечие на 2015 г. броят на безработните лица намалява с 50,3 хил. От всички безработни 14,2% са с висше образование, 50,3% – със средно, и 35,5% – с основно и по-ниско образование.

През третото тримесечие на 2016 г. продължително безработни (от една или повече години) са 142,4 хил., или 62,2% от всички безработни лица. От общия брой на безработните лица 41 хиляди, или 18%, търсят първа работа.

Данните показват, че икономически неактивните лица на възраст 15 – 64 г. са 1 437,7 хил., или 30,9% от населението в същата възрастова група. От тях 157,6 хиляди, или 11%, са обезкуражени лица, като техният брой остава същият както през третото тримесечие на 2015 година.

През третото тримесечие на 2016 г. общият брой на заетите лица на 15 и повече навършени години е 3 052,7 хил. най-много от тях работят в работят в сектора на услугите, като броят им достига 1 939,1 хиляди. В индустрията са заети 893,5 хил. души, а в селското, горското и рибното стопанство – 220,1 хиляди.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Няма ли кой да напише една нормална икономическа дописка в Труд вместо да се пускат факсовете на НСИ без повече мисъл???
    Като се пише за безработица, важна е една цифра – процентът на безработните, както и тенденцията, сравнението с предишни периоди. Толкова бездарни дописки не се пускаха и при бай Тошово време.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.