“Безумната Грета” като оръдие на Дявола

Карикатура: Иван Кутузов - Кути

Унищожаване на семейството е главна цел за либералните фашисти

В горните етажи на властта знаещите са заменени с назнайващи, мислещите с вярващи

Обозначената като знаменосец на екологичния активизъм Грета Тунберг вече е с международната награда „За достоен начин на живот” за 2019 г. Съвсем спря да ходи на училище, обикаля по белия свят за участие в протести срещу климатичните промени. Между две пътувания клечи пред шведския парламент и ръчка за същото. В САЩ зелената и ЛГБТ-йската лудости са с по-дълга традиция, истерията е с няколко октави нагоре, организира се от кандидатката за президентка на демократите Aлeкcaндрия Oкacиo-Кoртec в „Нов зелен курс”.

Лудетините не протестират само срещу нивото на СО2 и затоплянето с повече от 1,5 градуса, сърби ги нетърпимо и на други места. Нахъсани са да спасяват планетата от всичко, от крави и въглеводороди, например. И от хетеросексуални бели мъже, и от мнозинства различни. Хората им пречат да ощастливят човечеството. За политика иде реч, вече не го и крият. Спасението от всички злини си го представят като унищожение на наличните политическа и икономическа системи.

Двете боркини със здравия разум и последователките им не знаят, че са в схемата на ранния комунизъм, троцкизма, болшевизма и маоизма: световна революция; унищожаване на частната собственост и нейните притежатели; отричане и срутване на „стария свят”; който е бил нищо, да стане всичко; мир на колибите, война на дворците; свобода, братство, равенство и тям подобни разрушителни заблуди измами, щуротии и налудности.

Това им е Манифестът: „Климатичната криза е криза и на човешките права и политическата воля... захранвана от кoлoниaлнaтa, рacиcткa и пaтриaрхaлнa cиcтeмa нa угнeтявaнe... трябвa дa я дeмoнтирaмe...” Предвиждат забрана на говеждото месо и авиацията, 100-прoцeнтoвa зeлeнa eнeргeтикa, гaрaнтирaн дocтaтъчeн зa живoт дoхoд зa тeзи, кoитo „нe мoгaт или нe иcкaт дa рaбoтят”?! Звучи идиотско, но обединената общност от малобройни групички еко-право-джендър-и прочие защитници се надява на технологията, известна като „Прозореца на Овертон”.

Коварна и доста ефективна в ерата на телевизията и интернет манипулативна техника. Ползва се особено активно в търговията за налагане на продукти на пазара и особено в политиката за целеви промени на настроенията и нагласите в обществото. Нещо напълно неприемливо за хората в началото на операцията на няколко стъпки се завъртва в медиите и мрежата, докато отначало се приеме за все пак възможно в някаква степен, после за приемливо донякъде, накрая да стане дори силно желателно.

Както се стигна до масовата употреба на наркотици и медикаменти с опиати, само с плацебо ефект или направо вредни;до операции за щяло и нещяло; безполезни хранителни добавки, всякакви Е-та в храните, напитки с огромни количества захар или сол и т. н. Чрез този „прозорец” се формират „образи на врага”, налагат се нефелни персони и цели типажи в управлението, прокарват се или обезсилват политики, закони и правила. Колкото всичко това да е невярно, измамно, вредно и дори налудничаво в началото, се инсталира в главите на хората като нужно.

Например крайно опасното за християнска Европа нахлуване на емигранти под формата на „бежанци”, после на остро необходима квалифицирана работна ръка, накрая като златна възможност за европейците с чувство за вина да обгрижват горките малцинства независимо от наличната сред тях неблагодарност, враждебност и криминална настройка. По тази схема се провеждат импийчмънтът на Доналд Тръмп, руската и китайска опасности, Ония ценности.

Както и образите на светици и праведници като Тунберг и подобни. При цялата очевидност, че тя е напълно неграмотна във всяка област на знанието, не само в екологията и климатологията. За хората в средна и нагоре възраст това е ясно, за по-младите не е. Вижда се и при модела на ЛГБТ пропагандата. Според британската YouGov през 2015 г. само 46% от младежите в групата 18-24 г. се определят като хетеросексуални, а сред възрастните британци те са 88%. Така изглежда промяната на възгледите на социума и на индивидите чрез „прозореца на Овертон”.

Разумът заспива, идва часът на демоните. По горните етажи на властта в големите и малките като нас „демокрации” знаещите са заменени с назнайващи, мислещите с вярващи, будните със сънуващи. Гретите се презентират чрез срещи с висши политици, поучават в ООН и други представителни форуми, получават престижни награди, издават книги, на ръце ги внасят в политиката. Т. нар. нестандартна ориентация се представя за стандартна, женоподобни мъжлета превземат киното и телевизиите, нагли женички ръмжат заплашително срещу всичко мъжко.

По данни от САЩ склонните към хомосексуализъм и други форми на маргинално поведение са много повече сред децата, възпитавани от еднополови двойки или само от майка. Натискът върху най-уязвимите - децата - е всестранен, организираните малцинства ги атакуват безмилостно чрез разноцветни клипчета и книжици, населени с изроди холивудщини, гейпаради, с минали „под дъгата” певци, спортисти и актьори. В млада възраст психиката по-лесно се гъне и чупи. Особено извън здраво семейство или с родители 1 и 2. Унищожаване на семейството им е главната цел.

През 1562 г. фламандският живописец Питер Брьогел Селски рисува няколко стряскащи картини, показващи ужаса да живееш в Ниската земя и въобще в Европа. Безкрайни войни - колониални, граждански, религиозни -, съпроводени от масови убийства на мирно население, грабежи, палежи, отчайваща мизерия. Епидемии и глад косят измъчени люде, неспирно горят клади, хора ядат корени и жълъди, потънали в неопределеност за бъдещето и сковаващ страх.

В „Триумфът на Смъртта” армия от скелети щурмува Земята на фона на безплоден пейзаж с преобладаващ червено-кафява палитра. Безносата върху кльощав червен кон коси наред млади и стари, бедни и богати. Повечето са се смирили със съдбата, някои се съпротивляват, само двама влюбени не забелязват предстоящото и за тях. И днес имаме война, хибридна в Европа, гореща в страни от Азия и Африка.

Според официалната информация, в британския Ростерхем за 16 години пакистанци са изнасилили 1400 малолетни момичета. В Телфорд, където в продължение на десет години са изнасилени 1000 момичета, като предпочитанията на престъпниците били към 11-годишни симпатични англичанки. Медиите настояват да не се споменава „неполиткоректно” националната принадлежност на престъпниците. В съда те обвиняват жертвите си в „бял расизъм”. Във Франция мълчат зачестите нападения на лица от едни малцинства върху катедрали и синагоги.

Брьогел в размисъл за трагичната съдба на съвременниците рисува и фантасмагоричната”Безумната Грета”, преди една година изложена във Виена. Символично название, така през 15 в. фламандците нарекли огромно стенобитно оръдие, а другаде - „големият червен дявал”. На втори план е изобразена вещица с женско тяло и мъжка глава, от ануса на двуполовото същество излизат материи, които безумни нещастници взимат за жълтици, тъпчат се и трепят за тях.

Сюрреалистичната картина се допълва от човекоядни чудовища и адски изчадия, излизащи от зиналата паст на Дявола. Символизиращи хорските пороци, хаоса и жестокостта на времето. Централният образ, Грета, във Фландрия наричана още „Лудата Мег”, се е устремила към пъкъла с шпага в ръка, за да придобие оттам съдинки, черпаци и преди всичко един от тиганите, на които там пържат грешниците. Не я плаши преизподнята, тя отива в нея от адския живот отгоре. Чрез художествения синтез на големия майстор фантастичното носи остро усещане за реалност.

През XX в. Смъртта коси десетки милиони невинни люде в Европа, Азия и Африка по времето на военния комунизъм, национал-социализма и маоистката „Културна революция”. Американецът Джон Голдберг в „Либералният фашизъм. История на левите сили от Мусолини до Обама”. през 2012 г. пише:„американският либерализъм, фактически се гради върху фундамента на фашизма и всъщност е една от неговите прояви.

Грета Тунберг здраво е наложена през „прозореца” за предводителка на „зелената лудост”, но и като символ на разните други малцинствени групи за натиск - защитници на всевъзможни права, политкоректници, джендъристи и глобалисти. Знакови са и установените u диагнози: „аутистична психопатия” по Аспергер, обсесивно-компулсивно разстройство. Толерантността в тяхното разбиране е сигурен път към тоталитаризъм, ясно прозира в публичните им изяви и прилаганите методи за действие. ЛГБТ-йщината им е своеобразен бунт срещу Бога и Природата.

Откриваме това и в изявите на нашенската колективна Грета. Не търпят опоненти и критични позиции, бягат от публични спорове и открити обсъждания. Общуват основно със себеподобни соросоиди и грантаджии, събират за аудитория само либерално вярващи и истерично подкрепящи. Тропат с крака и юмручета, крещят при случай и чакат външни сили да им набутат цялата власт в страната, за да се разгърнат по тоталитарна рецепта. Всепозволеността винаги се следва от преследвания, забрани и наказания. И пържене на грешници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари