Без прасета във „Фермата” заради чумата

В животинския свят на “Фермата” този сезон няма да присъстват прасетата заради африканската чума.

От продукцията на риалитито са преценили, че е опасно да поставят в риск снимачния процес

В петия сезон има две автономни ферми

Животинският свят ще е с един вид по-беден в риалитито “Фермата” тази есен, научи “Труд”. Вече четири сезона една от основните задачи на участниците е да се грижат за всякакви селскостопански животни, с чиито продукти те се изхранват в месеците, в които градският живот и удобствата на цивилизацията остават далеч от тях.

Заради епидемията от африканска чума по свинете, която вече втори месец пълзи из страната и засяга малки и големи стопанства, а ваксина и лек срещу заболяването няма, от продукцията на риалитито са решили да не вкарват прасета в новото стопанство на предстоящия пети сезон, който стартира на 6 септември. Това е предпазна мярка за биосигурност, тъй като ако по време на снимките на предаването животните се разболеят от чума, те ще трябва да бъдат евтанизирани, за да не се разнася заразата.

От риалитито на Иван и Андрей са преценили, че е твърде опасно да поставят на такъв риск снимачния процес, след като са се запознали с епизоотичната обстановка, както и с мерките, които всяко стопанство трябва да спазва, за да се попречи на разпространението на вируса.

Вече стана ясно, че в петия сезон на “Фермата” всъщност ще има две автономни ферми, всяка с отделен наставник. Участниците също ще бъдат разделени на два отбора. Мотото на предстоящото издание е “Нов свят”, а един от първите обявени участници, е актрисата Саня Борисова.

Вторият известен претендент за голямата награда то 100 000 лева е организаторката на конкурси за красота Мариана Маринова. Очаква се до началото на предаването да бъдат обявени и останалите популярни личности, които заминават на село.

 

Есенен сезон

Започва битката за рейтинг

Предавания на Би Ти Ви и Нова тв с нови сезони

Битката за зрителския интерес между двете най-големи частни телевизии у нас - Би Ти Ви и Нова тв започва след седмица. Най-големите продукции на медиите през есенния сезон ще стартират в един и същи ден - 6 септември.

Тогава ще бъде излъчен първият епизод от новото за България приключенско риалити - “Игри на волята” (Нова тв). Световноизвестният формат стъпи за първи път на родна земя през юли със снимки на 10 локации по Черноморието и Странджа планина. Предаването, с водещ Александра Сърчаджиева, ще се излъчва всеки понеделник от 20:00 ч. и от вторник до петък от 21:00 ч.

В Деня на Съединението се дава началото и на познатото шоу на Би Ти Ви - “Фермата” и неговия пети сезон. В предишни години телевизията залагаше предимно на риалитито на Иван и Андрей през есенния сезон.

Освен “Фермата” и “Игри на волята”, телевизиите залагат и на други формати - “България търси талант” (Би Ти Ви, начало на 15 септември)

и “Маскираният певец” (Нова тв, начало на 14 септември).

Коментари

Задължително поле