Бейл между Милано, Мадрид и Китай

Гарет Бейл остава в „Реал“ (Мадрид). Поне засега. Това е решението на испанския клуб, въпреки че играчът бе пред трансфер в китайския „Джиансу Сунинг“. Офанзивният футболист бе в Азия, за да договаря личните си условия и да премине медицински прегледи. А по силата на новия му договор, уелсецът трябваше да стане №1 по заплата в света сред своите колеги - 1 млн. паунда на седмица. Това е два пъти повече от досегашния лидер по този показател Есекиел Лавеци в „Хебей“. За правата му китайците пък предложиха сума от порядъка на 20 - 30 млн. евро на „белия балет“. Все още не е ясно обаче дали решението на „кралете“ е окончателно. Факт е обаче, че наставникът Зинедин Зидан на няколко пъти призна, че не иска футболиста в състава си.

В неделя следобед „Ройтерс“ на свой ред обяви, че Бейл ще продължи да играе на Стария континент. Според изданието, нападателят може да бъде преотстъпен веднага на „Интер“, чийто собственик е същият, който притежава и „Джиансу Сунинг“.

Трансферът бе определян за сигурен, а мнение по темата взе Кит Симонс, уелски наставник, работил с играча в националния отбор. Специалистът изрази увереност, че неговия сънародник няма шанс да повтори отношението на Карлос Тевес към китайския футбол. През 2017 година аржентинецът парафира с „Шанхай Шенхуа“, прибирайки по 615 000 паунда. Нападателят обаче така и не се постара да си заслужи солидното възнаграждение, отказвайки да тренира и играе под претекст, че е контузен. Стигна се дотам Тевес дори да посети увеселителен парк в момент, в който отборът му имаше мач.

Коментари

Задължително поле