Бербатов се завръща в родния шампионат

Димитър Бербатов се завръща в родния шампионат. Той ще облече екипа на „Берое“, но със по-специален статут. Очаква се бившият таран на „Манчестът Юнайтед“ да бъде официално назначен като помощник-треньор на Александър Томаш. Бербатов обаче ще е и картотекиран за срещите на тима за пролетния полусезон в Първа лига. Поне такъв слух има в Стара Загора.

38-годишният футболист, който за последно игра в индийския „Керала Бластърс“ до края на миналия февруари, проведе цялата подготовка с „Берое“ в турския курорт Белек.

„Бербатов се готви с нас и изцяло ще бъде негово решение дали ще играе за тима – каза Александър Томаш, треньор на „Берое“. - Надежда всеки има. Всеки един отбор би го искал. Ние като клуб сме направили възможно. Решението ще бъде изцяло негово“.

Въпреки че Бербатов не е играл футбол на високо ниво от точно 11 месеца, той не е забравен от световните медии. Нападателят беше нареден от италиански специализирани футболни сайтове сред най-добрите свободни агенти на пазара в момента. Причината за обособяване на такава подредба е, че зимният трансферен прозорец в огромна част от водещите европейски първенства затвори и вече тимовете могат да се подсилват само с играчи без договори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ