Биволи в операта

Като че насила искаме сами да се изкарваме говеда, кретени и вандали!

След блестящо представяне на операта "Турандот" от гостуващата в японския град Хирошима "Софийска опера и балет", двама идиоти, отговарящи за осветлението на залата, минават покрай някакъв строеж и издраскат на оградата със спрей "Локо София". По нея има и други графити, вероятно дело на месни самодейци.

Японските ченгета бързо ги усещат, глобяват ги хиляда долара и ги пращат да си ходят. Точка! С това реалната случка приключва.

След това обаче някой биволар се сеща, че на другия край на парка, в който е надрасканата ограда, се намира мемориалът на жертвите на едно от най-големите военни престъпления в историята на човечеството - атомната бомба

хвърлена над града. И край! Поредното мазно петно, летящо към родината е произведено.

Не успях да установя откъде точно тръгва фалшивата новина, но съм сигурен, че не е от японците.

Циркът започва. Цунами от фалшива информация залива де що медия има по родината, дори малкото останали сериозни са погълнати.

Родните медии се надпреварват да обясняват какви говеда сме и какво петно е лепнато на България от "служители на операта".

Напишете в Гугъл “Софийска опера в Хирошима” и познайте дали ще се появи дори един отзив за представянето на шедьовъра на Пучини!

Да си призная - и аз се вързах в началото.

Вързал се е явно и директорът на операта - Пламен Карталов, който по това време е бил в Канада. Човекът уволнил идиотите и седнал да пише извинение на японците.

Извинение писали и от външно министерство без никой да им го е искал...

Тази черта на българския манталитет е уникална. Болезненото желание да омаскари родината и сънародниците си, само за да каже след това “Е.ати скапаната държава!”, го няма никъде по света.

Коментари

Задължително поле