Бившата съпруга на Хънтър Байдън: Претърсвах колите му за наркотици, за да предпазя дъщерите си

Бившият вицепрезидент Джо Байдън със сина си Хънтър

Друга негова бивша приятелка разказва как го е открила в хотелска стая с две жени, алкохол и наркотици 

Бившата съпруга на Хънтър Байдън свидетелства в процеса срещу него, разказвайки как е претърсвала колите му за наркотици, преди да позволи на дъщерите си да се качи в тях. 

Катлийн Бюле каза пред съда в Делауеър, че нейният 22-годишен брак със сина на президента Джо Байдън се е разпаднал, след като е намерила лула за крек на верандата на семейния им дом през 2015 г. Когато тя директно попитала съпруга си, той признал, че пуши крек. 

54-годишният Хънтър Байдън е изправен пред три обвинения за покупката на пистолет през октомври 2018 г. Прокурорите твърдят, че той е излъгал за зависимостта си от наркотици, когато е попълвал формуляр за закупуване на револвер Colt Cobra в оръжеен магазин в Делауеър. Той не се признава за виновен.

Пред съда Бюле разказа още, че е откривала наркотици и свързаните с тях принадлежности в семейните им коли най-малко „дузина пъти“. Затова претърсвала редовно превозните средство, преди дъщерите й да се качат в тях, „за да не се возят с  наркотици край тях“.

Първата дама, Джил Байдън, присъства на съда за трети ден в подкрепа на Хънтър, преди да замине, за да се присъедини към президента във Франция, за да отбележи 80-ата годишнина от "Деня Д". По време на почивката в средата на процеса тя остана да седи на предната скамейка и изглеждаше емоционална. Байдън се присъедини към мащехата си и двамата разговаряха, като през това време той няколко пъти я целуна по бузата и я прегърна.

Прокурорите се опитват да докажат, че Байдън съзнателно е излъгал, когато е отрекъл да е наркоман във формуляра за закупуване на оръжието. Защитата му твърди, че по време на покупката той е отричал зависимостта си, тъй като току-що се е върнал в Делауеър след престой в рехабилитация. Той е получил рецидив няколко седмици по-късно, твърдят неговите адвокати, цитирани от The Times.

Съдът също така изслуша показанията на бившата приятелка на Байдън, Зоуи Кестан, която свидетелства, че когато той е бил на върха на пристрастяването си, тя е била свидетел как той пуши крек „на всеки 20 минути“ от момента, в който се събуди.

По думите й Байдън се е опитвал да постигне трезвеност няколко пъти по време на връзката им от 2017 до 2018 г. Той обаче се провалил. Кестан дори разказа история, според която по време на едномесечен престой в известния хотел Chateau Marmont в Лос Анджелис Хънтър се разстроил, че е бил измамен от дилъри на наркотици и се опитал сам да сготви кокаин на прах в крек, използвайки кухненския бокс в хотелския им апартамент.

Двойката е пътувала до Лос Анджелис с намерението Байдън да влезе в рехабилитационен център. Тя обаче пристигнала в хотела няколко дни след Хънтър, а в стаята открила две жени, алкохол и наркотици.

"Изглеждаше, че планът е изхвърлен през прозореца“, заяви тя пред съда. След това показа текстово съобщение от Байдън, изпратено месец след като той купи пистолета, в което той признава, че дори и да изтрезнее, „винаги ще бъда зависим“.

Прокурорите представиха банкови извлечения, показващи, че Байдън е изтеглил хиляди долари в брой. По време на кръстосания разпит на специалния агент на ФБР Ерика Дженсън, прокурорите отхвърлиха твърдението на неговия защитник, че той е имал използва парите, за да плати разходите си за живот, включително наем и рехабилитация.

„Приемат ли търговците на наркотици кредитни карти?", попита Дерек Хайнс от прокуратурата. „Не и според моя опит“, отговори Дженсън.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка