Бивш шеф на парламента „изпита” свои стипендианти за планове и успехи

Председателят на 39-тото Народно събрание доц. Борислав Великов се срещна в Монтана с десет студенти и ученици, които подпомага финансово да завършат образованието си и да реализират мечтите си. На срещата младите хора разказаха на дарителя за обучението си, успехите и проблемите си и споделиха идеи за предстоящи учебни проекти и професионалната си реализация.

doc_velikov_stipendianti_montana201811a

Галина Дунина от град Вълчедръм се готви да бъде начален учител по български език и география, а брат й Стефан е първи курс „Национална сигурност”. Атанаска и Петя Петрови от село Смоляновци пък следват икономика в УНСС. Нанси Спасова от Монтана учи за медицинска сестра и планира да продължи образованието си, за да стане лекар анестезиолог. 16-годишният Иван Ангелов е единственият тази година ученик – стипендиант на бившия парламентарен шеф. Младежът е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана и пътува всеки ден от селото си до града, за да учи.

Сред стипендиантите е и Християн Георгиев от село Бързия, студент в Националната спортна академия, активен състезател по биатлон и част от националния отбор. Повечето от младите хора споделиха със своя спомоществовател, че смятат след завършването на образованието си да се върнат и работят в родния край. Председателят на 39-то Народно събрание и три мандата народен представител на Монтана доц. Борислав Великов е председател на партия Българска нова демокрация, част от коалиция Реформаторския блок. Вече 15 години той помага на талантливи деца от бедни семейства да са учат. Досега доц. Великов е помогнал за обучението на 60 младежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България