Биеш 5:3, отиваш в пустинята

Побеждаваш с 5:3 и отиваш в пустинята!

Такава е съдбата на футболистите на "Манчестър Сити". Тимът на Пеп Гуардиола участва в най-лудия мач за сезона в Шампионската лига - домакинско 5:3 срещу "Монако". А няколко часа по-късно испанският треньор качи отбора на самолета за Абу Даби - тренировъчен лагер в пустинята. Причината е, че дербито срещу "Манчестър Юнайтед", предвидено за уикенда, се отлага за още неопределена дата заради финала за купата на лигата. Там "червените дяволи" срещат "Саутхемптън".

Какъв мач в Манчестър! "Сити" поведе, а до почивката "Монако" обърна - 2:1. Веднага след нея Радамел Фалкао изпусна дупа за "монегаските", а Серхио Агуеро изравни. Последва шедьовър за историята на „тигъра" Фалкао и 3:2. В последните 19 минути отборът на Гуардиола направи чудото, а главен герой бе младият германски национал Лерой Сане. И да не забравим - при 2:1 за "Монако" Фалкао изпусна дузпа. А Агуеро показа на Гуардиола, че неправилно е пренебрегван напоследък. Въпреки че вкара в Шампионската лига за първи път от 580 минути.

Статистиката посочи, че от 1990 година два отбора не са вкарвали осем или повече гола в първи мач от елиминациите. Тогава "Реал" побеждава "Сваровски" (Тирол) с 9:1, но тогава турнирът още бе под името КЕШ.

"Липсваше ни интелигентност - каза Фалкао, който се провали като нападател на "Манчестър Юнайтед" и "Челси". - Но двубоят остава отворен. Нищо не е загубено. Мисля, че можем да сме още по-добри у дома и да победим с нужния ни резултат."

Фалкао има 22 гола през този сезон във всички турнири. Но изпълнената от него дузпа минава в графата "безобразни". Колумбиецът едва ритна топката и вратарят Вили Кабайеро лесно я улови. Като цяло най-слаби в шоуто бяха защитите на двата отбора.

29-2

"Трябва да вкараме в реванша или ще отпаднем", предупреди Гуардиола, който първо се хващаше за главата, а после подскачаше като тийнейджър от радост.

Откритието на вечерта бе 18-годишният Килиян Мбапе. Хлапето от "Монако" не само вкара уникален втори гол в дебюта си в Шампионската лига, но минаваше като нож през масло през защитата на "Сити". На стадиона е имало скаути на "Интер" и "Тотнъм", които го следят отдавна. През този сезон във всички турнири Мбапе е участвал в гол на всеки 71 минути - сам има 12 попадения и 5 асистенции.

"Монако" е на първо място по попадения от петте най-големи първенства в Европа. "Монегаските" са вкарали 111 пъти, следва "Барселона" със 109 и "Реал" със 106. През миналия сезон "Монако" стигна до четвъртфинал в Шампионската лига, а "Манчестър Сити" отпадна един кръг по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят