Прокуратурата: Няма престъпно деяние при потопа в кв. Аспарухово Обвинението протестира решение на съда за доразследване на делото

Автобус се хлъзна и премаза крака на студентка

Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Бъди студент в Холандия за един ден! Събитието ще се състои на 24-ти март от 11:00 до 16:00 в Хотел Хилтън.

Легендарният „Непознат Райко Алексиев” В галерия „София” на Столичната библиотека се откри документалната изложба

Тир и лека кола се удариха на пътя Русе – Бяла

Съдят шофьор, седнал зад волана с близо 3 промила алкохол

Столетна вестникопродавница, възродена с помощта на „Труд”, откриват в Лом

Стрелба е открита в училище в американския щат Мериленд

Спешни мерки срещу задръстванията от ремонтите във Варна Пътни полицаи ще регулират движението в пиковите часове

Вижте как трошат “Ферари” за над 400 000 лева в автоморга (ВИДЕО)

24 книжки са отнети само за седмица в Сливен и областта

Изгонените руски дипломати напускат Лондон

Сняг затрупа Босна в Разград, отменят днешната тренировка

Насрочиха дата за европейските избори

Бизнесменът Киро Киров: Стресиран съм, че пускат “Наглите” предсрочно от затвора Стопили присъдите си с труд и се превъзпитали

Снимка: БТВ

Бандата на “Наглите” излиза на свобода. Седем години след ареста и три години след окончателните присъди – Ивайло Евтимов–Йожи и Любомир Димитров–Гребеца били стопили присъдите си с труд и се били превъзпитали. Администрацията на затвора ги е предложила за условно предсрочно освобождаване, а съдът одобрил.

Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи, смятам, че това е наглост. Така коментира пред БТВ информацията бизнесменът Киро Киров, който беше един от отвлечените за откуп от престъпниците.

„Единият от двамата беше осъден на 12 г., а другият на 18 г. – те са изкарали 7 години досега, т.е. единият се освобождава 5 г. предсрочно, другият 11 години предсрочно за добро поведение и за работа там, където се признават 2 работни дни за три излежани в затвора. Сметката обаче не излиза”, допълни Киров.

Киров каза, че е разбрал за новината от вестниците и е шокиран, защото вероятността двама души да се превъзпитат на 100% е малка.

По думите му “Наглите” разполагат с около 3,5 млн. лв, според инофрамиця от медиите, като само от него те имат 1 милион. Тези пари не бяха намерени, допълни още бизнесменът.

Според Киров, ако тези, които излизат предсрочно, са се превъзпитали, те трябва да започнат да работят. Те са осъдени освен на затвор и да изплатят обезщетения на жертвите си, на някои от по 100 000 лв.

Киров пита ще започнат ли да изплащат обезщетенията на хората от заплатите си, ако започнат да работят?

На въпроса дали се страхува за живота си, бизнесменът отговори, че това няма значение, че важното е какъв ще е ефектът върху обществото.

Той съобщи, че полицията и съдът все още не са му върнали личните вещи, които са били намерени на местопрестъплението преди 7 години и които са му показали при следственото дело, за да го питат дали са негови.

Държавата не ни оказва никаква подкрепа, нашата фирма е платила 35 млн. данъци през 2008 г., а когато на нас ни взеха тези пари, не бяха признати нито разходи, нито данъци, трябваше да платим данък печалба, заяви Киро Киров.

Държавата ни подкрепи, когато ги хвана и това не е малко, но сега предстои пускане, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. E за тя работа трябва да ни изхвърлят веднага от ЕС. Прави са англичаните.

    1. И за кое са прави инглишите?Да не би затова,че са задържали 14 човека след като е счупено гърнето?Дори не са ги осъдили още,а нашите ги осъдиха,а ще видим и на колко ще ги осъдят,че каквито са либерали станали за един век,каторгата и нея махнаха като нехуманна,абе и те залагат на превъзпитанието,докато американците още вярват в дълголетието и ги съдят на по 300-500 години затвор,че преди няколко години на един му събрали 1400 години.

  2. ЕДНАТА ГЛАВА НА ЛАМЯТА ИЗЯЖДА ДРУГАТА. ЕДИНИЯТ ЗАБОГАТЯЛ НЕЗНАЙНО КАК А ДРУГИЯТ СЕ ОПИТАЛ ДА МУ ГИ ВЗЕМЕ. ДВЕТЕ ГЛАВИ НА ЕДНА И СЪЩА ЛАМЯ

  3. Големи разправии около това освобождаване.Естествено че ще имат право директно да сезират съда,а не да зависят от преценката на орган,чиито преценка зависи се контролира от съда,а съдът решава основно въз основа на становището на администрацията на затвора.Не е прав и Слави Ангелов,че съдията е нарушил закона,тъй като за опасен рецидив се иска престъплението да е извършено след влязла в сила присъда,иначе е определяне на общо наказание,но ние сме европейци и вярваме в превъзпитанието,а не в дълголетието като тези американски щати/една трета/,в които е отменено смъртното наказание,т.е. всичко зависи от становището на администрацията на затвора,няма как да се премахне определянето на общо наказание след като сме в ЕС.Съвсем друг е въпросът,че за подобни престъпления и за тероризъм трябва да има смъртно наказание,но ЕС не дава.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.