Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Бизнесменът Киро Киров: Стресиран съм, че пускат „Наглите“ предсрочно от затвора Стопили присъдите си с труд и се превъзпитали

Снимка: БТВ

Бандата на „Наглите“ излиза на свобода. Седем години след ареста и три години след окончателните присъди – Ивайло Евтимов–Йожи и Любомир Димитров–Гребеца били стопили присъдите си с труд и се били превъзпитали. Администрацията на затвора ги е предложила за условно предсрочно освобождаване, а съдът одобрил.

Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи, смятам, че това е наглост. Така коментира пред БТВ информацията бизнесменът Киро Киров, който беше един от отвлечените за откуп от престъпниците.

„Единият от двамата беше осъден на 12 г., а другият на 18 г. – те са изкарали 7 години досега, т.е. единият се освобождава 5 г. предсрочно, другият 11 години предсрочно за добро поведение и за работа там, където се признават 2 работни дни за три излежани в затвора. Сметката обаче не излиза”, допълни Киров.

Киров каза, че е разбрал за новината от вестниците и е шокиран, защото вероятността двама души да се превъзпитат на 100% е малка.

По думите му „Наглите“ разполагат с около 3,5 млн. лв, според инофрамиця от медиите, като само от него те имат 1 милион. Тези пари не бяха намерени, допълни още бизнесменът.

Според Киров, ако тези, които излизат предсрочно, са се превъзпитали, те трябва да започнат да работят. Те са осъдени освен на затвор и да изплатят обезщетения на жертвите си, на някои от по 100 000 лв.

Киров пита ще започнат ли да изплащат обезщетенията на хората от заплатите си, ако започнат да работят?

На въпроса дали се страхува за живота си, бизнесменът отговори, че това няма значение, че важното е какъв ще е ефектът върху обществото.

Той съобщи, че полицията и съдът все още не са му върнали личните вещи, които са били намерени на местопрестъплението преди 7 години и които са му показали при следственото дело, за да го питат дали са негови.

Държавата не ни оказва никаква подкрепа, нашата фирма е платила 35 млн. данъци през 2008 г., а когато на нас ни взеха тези пари, не бяха признати нито разходи, нито данъци, трябваше да платим данък печалба, заяви Киро Киров.

Държавата ни подкрепи, когато ги хвана и това не е малко, но сега предстои пускане, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. E за тя работа трябва да ни изхвърлят веднага от ЕС. Прави са англичаните.

    1. И за кое са прави инглишите?Да не би затова,че са задържали 14 човека след като е счупено гърнето?Дори не са ги осъдили още,а нашите ги осъдиха,а ще видим и на колко ще ги осъдят,че каквито са либерали станали за един век,каторгата и нея махнаха като нехуманна,абе и те залагат на превъзпитанието,докато американците още вярват в дълголетието и ги съдят на по 300-500 години затвор,че преди няколко години на един му събрали 1400 години.

  2. ЕДНАТА ГЛАВА НА ЛАМЯТА ИЗЯЖДА ДРУГАТА. ЕДИНИЯТ ЗАБОГАТЯЛ НЕЗНАЙНО КАК А ДРУГИЯТ СЕ ОПИТАЛ ДА МУ ГИ ВЗЕМЕ. ДВЕТЕ ГЛАВИ НА ЕДНА И СЪЩА ЛАМЯ

  3. Големи разправии около това освобождаване.Естествено че ще имат право директно да сезират съда,а не да зависят от преценката на орган,чиито преценка зависи се контролира от съда,а съдът решава основно въз основа на становището на администрацията на затвора.Не е прав и Слави Ангелов,че съдията е нарушил закона,тъй като за опасен рецидив се иска престъплението да е извършено след влязла в сила присъда,иначе е определяне на общо наказание,но ние сме европейци и вярваме в превъзпитанието,а не в дълголетието като тези американски щати/една трета/,в които е отменено смъртното наказание,т.е. всичко зависи от становището на администрацията на затвора,няма как да се премахне определянето на общо наказание след като сме в ЕС.Съвсем друг е въпросът,че за подобни престъпления и за тероризъм трябва да има смъртно наказание,но ЕС не дава.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.