Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Бизнесът иска нов праг за регистрация по ДДС Да се вдигне минималният годишен оборот, след който това е задължително

Данъкът за ресторантите да стане 9%, както е при хотелите, предлагат от Сдружението на заведенията

Настояват за 6 промени в писмо до Горанов

Да се вдигне прагът за регистрация по ДДС. За това настояват от Сдружението на заведенията в официално писмо до финансовия министър Владислав Горанов. В момента регистрацията е задължителна за компании с оборот над 50 000 лв. през последната година, реализиран на територията на България или в страна от ЕС. Ако искането на организацията се приеме това автоматично ще означава, че за хиляди малки и микро компании ще отпадне нуждата от регистрация.

Още пет искания поставят в документа от Сдружението. Те настояват ДДС за ресторантьорския бранш да бъде намален, но вместо до пет на сто, за колкото скандираха само преди седмица, те вече посочват ставка от 9%, колкото в момента се дължи за реализирани хотелски пакетни услуги. Отделно от това собствениците и работещите в ресторанти и кафенета предлагат да бъде намален и данъка добавена стойност за храните, като по тази точка обаче не посочват до каква стойност.

След исканията на бизнеса е още да бъдат приети всички възражения на фирмите, които са направени и внесени официално за промяна на текстовете на наредба Н-18 за връзка на данъчните с фискалните устройства и внедряване на софтуер за управление на продажби.

От бизнеса предлагат още да започнат консултации за бъдещо въвеждане на патентен данък не само за ресторантьорския бранш, но и за всички микро и малки компании.

Последното искане на Сдружението е „произволът на данъчните и другите проверяващи органи да бъде рязко ограничен“ законови, тъй като пречел на работата им.

В писмото си до министър Горанов те припомнят, че в следващите три месеца трябва да бъдат проведени консултации с фирмите за промяна на наредбата Н – 18 и намекват, че ако това не се случи отново предстоят протести.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.