Били Боб Торнтън влиза в петролния бизнес

Били Боб Торнтън влиза в ролята на миротворец.

От създателя на Йелоустоун

Актьорът решава проблеми в света на нефтените кладенци

Стрийминг услугата Paramount+ представи трейлър на драматичния сериал „Landman“, който се ръководи от известния сценарист и продуцент Тейлър Шеридан. Преди това той работи по хитови телевизионни проекти като „Йелоустоун“, „Кралят на Тълса“ и „Кметът на Кингстаун“.

„Landman“ е базиран на подкаста на Крисчън Уолъс от 2019 г., Boomtown. Историята се съсредоточава върху Томи Норис (Били Боб Торнтън), който служи като миротворец и решава проблеми в света на нефтените кладенци в Тексас. В трейлъра героят на Торнтън разглежда пейзажа на Тексас и казва: „Петролната и бензиновата индустрия генерират 3 милиарда долара чиста печалба всеки ден. Но преди да се спечелят тези пари, е необходимо да се гарантира безопасността на земята и да се намери подход към хората. Това е моята работа. Първата част е доста проста, докато втората може да те убие."

Впечатление прави и костюмираният Джон Хам, чийто персонаж Монти Милър в поредицата е титан в петролната индустрия. Чуваме го как уверено опростява нагласата на хората към този бизнес - всички в него са лоши, макар от тази индустрия да идва продуктът, с който цялото човечество ежедневно си взаимодейства.

Това е първата главна роля на Торнтън в сериал след прочутата криминална драма „Голиат“ (2016-2021). Основният актьорски състав в проекта включва още Джон Хам, Деми Мур, Мишел Рандолф, Кайла Уолъс, Джеймс Джорда и други. Режисьор на поредицата е Майкъл Фридман. Премиерата на „Landman“ на стрийминг е на 17 ноември. Но още преди излъчването си вече е подновен за втори сезон, снимките на който ще започнат в началото на следващата година. А това показва сериозна увереност в качествата на първия.

Били Боб Торнтън е роден в Арканзас в семейството на Били Рей и Вирджиния. Освен актьор той е и успешен сценарист. Бил е женен пет пъти като последната му бивша съпруга е актрисата Анджелина Джоли, с която са семейство в продължение на 4 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес