Бил Гейтс има дълга история с непристойно поведение

Разводът на един т най-богатите хора в света - Бил Гейтс, е на път да се превърне в скандал за неприлично поведение. 

Малко след като Бил и Мелинда Гейтс обявиха раздялата си, в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че създателят на "Майкрософт" напуска компанията заради "неуместна връзка" със служителка.

Това обаче не е първият случай, в който милиардерът е набеждаван за непристойно поведение. 

Бил се запознава със съпругата си Мелинда, когато тя започва да работи в "Майкрософт". Въпреки че не е била на негово пряко подчинение, младата Мелинда е успяла да привлече вниманието на шефа си, която я поканил на среща, когато я пресрещнал на паркинга на компанията. 

През 2019 г. служителка на "Майкрософт" се оплака, че през 2000 г. е започнала сексуална връзка с Гейтс, която продължила години. Бордът на директорите на компанията започва разследване по случая, заради което милиардерът напусна бора. 

Вестник The New York Times пък обвини Гейтс, че през 2006 г. е канил своя служителка на вечеря. След като тя не е приела милиардерът й написал съобщение: "Ако предложението ми те притеснява, прави се, че не се е случило".

Може би най-притеснителните слухове за Бил Гейтс за тези за връзки с покойния бизнесмен Джефри Епстийн, който беше арестуван за педофилия и секс трафик на непълнолетни. 

Джефри Епстийн и Бил Гейтс (в средата)

Според The New York Times  Гейтс и Епстийн са се срещали поне три пъти през 2011 г. Това се е случва, след като Епстийн вече е бил съден за опит да склони непълнолетно момиче към проституция. Говорител на "Майкрософт" отрича твърденията за отношения между двамата бизнесмени, но фондацията на Бил Гейтс продължава да поддържа връзка с Епстийн до 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка