Бил Гейтс: „Наистина ли хората вярват в тези неща“?

Води се люта битка за вярата на широките народни маси – в какво да повярват: в интелигентната РНК или в 5G и чипирането

И ако спонтанната истерия не е достатъчна, то винаги може да се произведе контролирана

Ако човек не разбира, че е умен, значи в крайна сметка не е достатъчно умен. Ако Бил Гейтс е достатъчно умен, не би трябвало да се изненадва, че огромни човешки маси вярват на какво ли не, защото сам знае, че повечето човеци са толкова тъпи и необразовани, че всуе хабят ресурсите на планетата. Благодарение на БТА (между другото, честито на новия ѝ директор Кирил Вълчев; честито и на БТА) научихме, че Бил Гейтс, „шокиран от мащаба на „налудничавите“ и „злобни“ конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи“, заявил пред Ройтерс, че е удивен как може хората да вярват на подобни инсинуации, а именно, че той заедно с експерта по заразни болести Антъни Фаучи е създал COVID-19, за да имплантира чипове в населението под претекст че го ваксинира.

Ирония: ако накараш хората да вярват в нещо, което ти отърва, те ще повярват и в нещо, което не ти отърва. Ако искаш хората да вярват, че оттук нататък човешката история ще представлява низ от все по-зловещи пандемии, но когато инжектират в организма специална РНК, която носи информация за повърхностните белтъци на коронавируса, тя сама ще си намери пътя до клетките и ще образува белтък, който ще разпознава коронавируса, щом го зърне, то не бива да се сърдиш, ако хората повярват също така, че коронавирусът, доколкото изобщо съществува, се разпространява чрез 5G технологията с цел да послужи като повод хората да бъдат чипирани, да се следи всяка тяхна крачка и да не могат по думите на рапъра Кание Уест (който  да е той) – съпруг на Ким Кардашян (която и да е тя) – да влязат в рая. Ако повярваш в едното, защо да не повярваш в другото? Какво се чуди и негодува Бил Гейтс? Въпрос на вяра.

Ще кажете: това с чипирането не е ли леко смахнато? Може и да е, но ако подозрението, че някой пръска от самолети и инжектира чипове е смахнато, то подозрението, че някой иска да използва ковид истерията, за да стане още по-богат, е напълно разумно. И ако спонтанната истерия не е достатъчна, то винаги може да се произведе контролирана. Това подозрение също е разумно. Стремежът на богатството да се увеличава е напълно естествен. Богатството прилича на жив организъм, който до един размер е във владение на собственика си, но след надхвърляне на определена маса, то започва да владее него, богатството става господар на собственика си, който трябва да го обслужва дори и против волята си. Богатството или Мамонът, както го наричат евреите, е организъм, който расте и се развива, хранейки се с други богатства. То е в непрестанен танц на любов и омраза с другите богатства, понякога ги поглъща, понякога те поглъщат него, като човекът – формален собственик на богатството – често е само безпомощен свидетел на случващото се.

Човек е готов да повярва на всичко, защото вярата много по-често от доказателството е единственият достъпен познавателен инструмент. Но всеки процес на повярване, на приемане, се нуждае от допълнителен тласък, от аргумент или псевдоаргумент. Човек е готов да повярва на всичко, но и да отхвърли всичко, защото отхвърлянето също е вяра, само че с отрицателен знак. „Елвис Пресли е жив“ е положителна (катафатическа) вяра; „Марсианци не съществуват“ е отрицателна (апофатическа) вяра. За да повярваме, че е хубаво да се ваксинираме, разни „инфлуенсъри“ слагат на снимките си в социалните мрежи надпис: „Аз ще се ваксинирам“. В нормални условния това би било същото като някой диабетик да си сложи бадж: „Днес ще си бия инсулин“ – ами, бий си, ваксинирай се, това си е твоя работа! Обаче условията не са нормални. Не са нормални, защото се води люта битка за вярата на широките народни маси – в какво да повярват: в интелигентната РНК или в 5G и чипирането.

Не се смейте. За мнозина дилемата е между две еднакво правдоподобни хипотези. Когато подозрението се разпали, вярата умира и се раждат конспиративните теории, които не са нещо, непременно невярно, а нещо, което поставя под съмнение официалната версия. А подозрението се разпалва най-бурно, когато простодушната публика се усъмни, че онзи, който я кара да повярва в нещо, самият той не вярва в него.

Вземете класическия пример с атеистите. Добре е атеистите да знаят, че онези, които ги учат на безбожие, самите те не са атеисти, а вярващи. Сатаната вярва в Бог, той Го познава лично. Но сатаната иска човекът да не вярва в Бог, както иска да не вярва и в него самия. Борбата е за наивните човешки души. Тя личи в сложния танц между държава и църква в различни исторически ситуации от античността до най-прясното съвремие. Дори комунизмът не беше (и не е) изключение. Затова и гладкият идеологически преход от болшевишки атеизъм към преоткрито православие у комунистите не е толкова учудващ. Истинският комунист вярва в Бог, но иска другите да не вярват. Богоборците не могат да са богоборци, ако не вярват в Бог. Иначе срещу Кого се борят? Що се отнася до убедените атеисти, те са просто масовка, пушечно месо на полебраните на Армагедон.

Безбожието открива нови хоризонти пред мисълта. Ето ви още една конспиративна теория, в която също е замесен клетият Бил Гейтс: всички глобални проблеми – климат, ресурси, храна, замърсяване – няма да са проблеми, ако хората не са толкова много. Тихомълком, под сурдинка разцъфтява някакво неомалтусианство, което обаче световните лидери, увлечени от политкоректност, не смеят да изрекат и формулират. Според тази теория шепа богаташи, малък световен елит, води политика за редуциране на изобилната човешка популация, състояща се предимно от непълноценни екземпляри (Untermenschen), които не са полезни, а често даже са и вредни, както за себе си, така и за човечеството.

И действително, за какво са нужни толкова много хора, каква е ползата, какъв е смисълът? Каква е целта? Да се възпроизведем биологически? Да създадем култура и да я съхраним? Да завладеем космоса? Каква? От гледна точка на официалния материалистически и секуларен възглед за света, отговор няма. Лесно се налага заключението, че цивилизацията е във възход, когато хората не достигат, и е в упадък, когато са в излишък.

Сега се чудим какво да правим с излишъка. Никой не е виновен, просто махалото се клати, такъв момент е дошъл. Чест ни прави все пак, че се опитваме да излезем от положението с хуманни средства. Но защо не оставим Майката природа да си свърши работата? Всяка прекомерно размножила се популация подлежи на естествено прочистване чрез болести и катаклизми. Защо се мъчим да изобретяваме ваксини, чрез които да чипираме биологичните единици, да ги инженерстваме генно, та да намалим в крайна сметка броя им? Защо просто не оставим нещата в ръцете на Майката природа? Заради печалбите от продажба на ваксини и маски? Не знам. Нямам отговор, може би защото съм слаб в диалектическия материализъм.

Философия на модерния свят е релативизмът – да приемеш всяка гледна точка за легитимна, да приемеш, че истината е относителна и въпрос на обществена договорка, а правдата – сложна съвкупност от защитени индивидуални и групови интереси. При това положение хипотетичният световен елит, който иска да унищожи по-голямата част от човечеството, а останалите да зароби чрез ваксини и 5G, си има своя гледна точка и е напълно прав според своята си логика. Ами че поставете се на тяхно място! Няма ли да искате да поразчистите унтерменшите, които нито са образовани, нито има практическа полза от тях; не са способни дори да се конкурират помежду си и взаимно да се изяждат, та да има някакво равновесие? Това е едната гледна точка. Според другата всеки човек е образ Божи и има своето място в голям план, който не сме способни да осмислим докрай. Свободни сте да избирате.

Тъй че Бил Гейтс да не се чуди, когато хората вярват на конспиративни теории. Като искаш да вярват в едно, ще търпиш да вярват и в друго. Те вярват, защото са ги лъгали прекалено много и се съмняват по абсолютно същата причина. Нещо повече – на тях благородно им е предоставен богат избор в какво да вярват, та чак се объркват. Появява се мода и във вярата – днес е модерно да вярваш в едно, утре в друго. Ако наистина има таен световен елит, който е докарал нещата дотук, нека не се сърди на гражданите, когато вярват, че този елит се състои от рептили, долетели от далечни зли звезди. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи