Близките на Сала знаят, че е мъртъв

Семейството на Емилиано Сала е наясно, че той е мъртъв. Това обяви океанографът Дейвид Мърнс. Той ръководи спасителната операция за аржентинеца и пилота на самолета, който трябваше да стигне от Нант до Кардиф на 21 януари. Мърнс е на мнение, че няма как един от двамата да бъде открит жив при каквито и да е обстоятелства. Аеропланът вече беше намерен разбит на дъното на Ламанша, а в него има заклещено тяло. Сега тече операция по изваждането на летателния апарат. Същото важи и за тялото, което ще бъде извадено с робот.

„Няма никакъв шанс да ги намерим живи, затова сега е важното да извадим телата им от водата – каза Мърнс. -Двете фамилии със сигурност ще искат да се простят с тях и това е най-важното сега. Трябва да намерим и другото тяло, което също може да е някъде наблизо“.

Феновете на "Нант", бившият клуб на Сала, видяха знак от играча в последния мач на тима. Поне такова мнение изразиха те, след като доскорошните съотборници на аржентинеца вкараха гол в 9-ата минута срещу „Тулуза“ (2:0) или секунди преди аплодисментите от трибуните в негова чест.

„Двубоят бе 1/4-финал от турнира за купата на Франция.

„Искам да стигнем до финала, като по този начин да почетем Сала - каза Вахид Халилходжич. - Това би бил един подарък от нас за него“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят