Близките на трите жертви, убити от шофьора Любо Трайков, ще обжалват присъдата от 4 години затвор

Близките на тримата мъже, които загинаха при катастрофа, предизвикана от пиян младеж, ще обжалват решението на първа инстанция и ще искат максимална присъда за

Сред шокираните от присъдата е и Корнелия Петкова, майка на три деца и съпруга на починалия шофьор на ударения автомобил. Тя по-рано беше заявила, че няма да иска промяна на наказанието, но вече е преосмислила това си решение. Причината – автотехническата експертиза, която хвърля част от вината за инцидента върху мъжа й.

„Аз простих, обявих, че няма да пледираме за намаляване или увеличаване на каквато и да е присъда, но не мога да пренебрегна факта или истината”, подчерта пред БТВ тя. Петкова обясни, че нейният съпруг не е нарушил правилата за движение и не е имало как при фаталния ляв завой да види движещото се с голяма скорост „Ауди” на Любомир Трайков.

Тя сподели, че преди произнасянето на присъдата говорила с майката на подсъдимия и тя споменала за отнето предимство, като сега съмненията на вдовицата са, че заключенията на експертите може да са манипулирани.

Петкова, която още не може да си намери работа, която да съвместява с отглеждането на трите си малки деца, призна, че е получавала финансова помощ от семейството на Трайков. Тя няма да завежда граждански иск срещу него, а заедно с останалите близки на загиналите при катастрофата ще предявят претенции към застрахователя му.

За вдовицата случилото се вчера е „пирова победа”, а, когато разбрало за присъдата, най-голямото от децата й казало: „Мамо, как можа да простиш на този човек? (…) Мамо аз не искам да го виждам!”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право