Шофьорът Любо Трайков, убил трима души в Пловдив, ще лежи 4 години в затвора

Пловдивският окръжен съд осъди 26-годишния шофьор Любомир Трайков на 4 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от правоуправление на МПС за срок от 6 години за причиняване смъртта на трима души в пияно състояние с лекия си автомобил "Ауди А7". Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказатества по тях.

По този начин Любомир Трайков успя да намали с 1/3 присъдата си и вместо 6 години ще лежи само 4, въпреки че роднини и приятели на загиналите при фаталния инцидент на бул. "Руски" в нощта на 18 ноември 2016 г. искаха максималната присъда от 10 години.

Любомир Трайков бе признат за виновен от съдийския състав с председател Боян Кюртов за това, че при управление на МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила е нарушил правилата на движение по пътищата, като се е движил с превишена скорост от 94 км/час и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души, пътували в "Пежо 304" - 46-годишния шофьор Атанас Ламджев, 44-годишната Виоле

та Стоянова и 23-годишната Полина Караиванова, починала на 26 ноември 2016 г. в болница. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок. "Искам да изкажа най-искрени съболезнования на роднините и близките на пострадалите", заяви след края на еднодневния процес Любомир Трайков, син на собственика на транспортна фирма "Трайков Транс".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България