Близо 100 млн. лв. платени през сайта на НАП 

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП, съобщиха от приходната агенция. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти през сайта на приходната агенция) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени повече от 1,4 милиона трансакции за над 500 млн. лв. 

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод. 

„Онлайн плащането към НАП става все по-популярно, особено сега в условията на извънредна епидемична обстановка. Електронната услуга на НАП спестява време и пари на клиентите и най-важното – плащанията са без такса, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП.  

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес